koronavírus elleni gyógyszer készítmény járvány
Üzlet

Megérkezett Magyarországra a legújabb koronavírus elleni gyógyszer

MTI
Portfolio
Szerdán érkezik a bamlanivimab nevű, koronavírus elleni gyógyszer Magyarországra, a készítményt elsőként a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet alkalmazhatja - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója az M1 aktuális csatornának. Közben az MTI fotóiból kiderül: a szállítmány már meg is érkezett hazánkba, egész Európában Magyarország alkalmazhatja elsőként a készítményt.

Vályi-Nagy István azt mondta, hogy a készítmény egy már meggyógyult beteg vérplazmájából készített monoklonális antitest, amely az esetek háromnegyedében megakadályozza, hogy súlyosabb szövődmények alakuljanak ki, és emiatt a beteg kórházba kerüljön.    

A készítményt az igazolt megbetegedés után egy héttel, maximum tíz nappal lehet beadni azoknak a betegeknek, akiknél nagy a kockázta a betegség súlyos lefolyásának, de még nem kerültek kórházba - ismertette.

Hozzátette: a gyógyszert egyórás infúzió formájában, járóbeteg-ellátás keretében kell beadni. Azt, hogy ki kapja meg a gyógyszert, az orvosok döntik el.    

A főigazgató beszélt arról is, hogy a szert Amerikában már bevezették, és sok ember meg is kapta már. Magyarországon először a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben próbálják ki egy-két hétig, majd fokozatosan bevezetik más intézményekben is - közölte, hozzáfűzve: a készítményből három ütemben több mint hatezer adag érkezik Magyarországra, de ha a későbbiekben többre lesz szükség, újból lehet belőle rendelni.

Európában elsõként Magyarország alkalmazhatja a gyógyszert,

amely egy koronavírus-fertõzésbõl felgyógyult beteg vérplazmájából, molekuláris technikával készült, úgynevezett monoklonális antitest.

D_MTZ20210127007
Az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár bamlanivimab nevû készítményét szállító autó a Hungaropharma X. kerületi telephelyén 2021. január 27-én. Európában elsõként Magyarország alkalmazhatja a gyógyszert, amely egy koronavírus-fertõzésbõl felgyógyult beteg vérplazmájából, molekuláris technikával készült, úgynevezett monoklonális antitest. Március végéig három ütemben 6200 ampulla érkezik belõle az országba. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
D_MTZ20210127002
Az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár bamlanivimab nevû készítményének elsõ szállítmánya a Hungaropharma X. kerületi telephelyén 2021. január 27-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Címlapkép: Az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár bamlanivimab nevű készítményének első szállítmányát pakolják a Hungaropharma X. kerületi telephelyén 2021. január 27-én. Európában elsőként Magyarország alkalmazhatja a gyógyszert, amely egy koronavírus-fertőzésből felgyógyult beteg vérplazmájából, molekuláris technikával készült, úgynevezett monoklonális antitest. Március végéig három ütemben 6200 ampulla érkezik belőle az országba. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
frankfurt