Előfizetői tartalom

Közel 300 millió forintot kapott az elmaradt foglalások után az Opus szállodalánca

Portfolio
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel szállodalánc kapta a legnagyobb kompenzációt a járvány miatt elmaradt novemberi foglalások kieső bevételei után, összesen közel 300 millió forintot – írja a 24.hu. Hozzáteszik, hogy ez nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb belföldi szállodalánc 26 szállodával, amelyek közül 9 kapott támogatást.

2020 végén a kormány úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt az (üzleti vendégek fogadását kivéve) bezárásra ítélt szálláshelyek elmaradt foglalásaik után a november 11. és december 10. közötti időszakra az elmaradt bevételeik 80 százalékát megkapják állami támogatás formájában. A meghiúsult foglalásokra összesen 3 milliárd forintnyi támogatási igény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés