egerszalokhotelsaliris
Üzlet

Közel 300 millió forintot kapott az elmaradt foglalások után az Opus szállodalánca

Portfolio
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel szállodalánc kapta a legnagyobb kompenzációt a járvány miatt elmaradt novemberi foglalások kieső bevételei után, összesen közel 300 millió forintot – írja a 24.hu. Hozzáteszik, hogy ez nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb belföldi szállodalánc 26 szállodával, amelyek közül 9 kapott támogatást.

2020 végén a kormány úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt az (üzleti vendégek fogadását kivéve) bezárásra ítélt szálláshelyek elmaradt foglalásaik után a november 11. és december 10. közötti időszakra az elmaradt bevételeik 80 százalékát megkapják állami támogatás formájában.

A meghiúsult foglalásokra összesen 3 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz, szállodák, panziók, közösségi szálláshelyek, kempingek is kérvényezték a kompenzációt. A feltétel az volt, hogy a száláshelyek nem küldhették el a dolgozóikat és a munkavállalóikat ki kellett fizetniük akkor is, amikor a szálláshelyek zárva voltak.

Bár a Magyar Turisztikai Ügynökség nem tette közzé a támogatott szálláshelyek listáját, a Kisfaludy-program dokumentumaiból kiderül, hogy ki mekkora támogatást kapott – fedezte fel a 24.hu.

Ebből kiderül, hogy a legnagyobb támogatást egy sárvári hotel, a Spirit Hotel Thermal Spa kapta, amely 146 millió forintos kompenzációban részesült.

A második legnagyobb összeg az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotelhez került, 93 millió forint. Az egerszalóki hotel az Opus Global alá tartozó Hunguest Hotels szállodalánc tagja, ezzel együtt a Hunguest Hotels szállodái összesen 289 millió forintos támogatást kaptak. A Hunguest a legnagyobb belföldi szállodalánc, 26 szállodával (ebből 9 kapott támogatást), így nem meglepő, hogy ez a lánc jutott a legnagyobb támogatáshoz összességében (a másik nagy hazai szállodalánc, a Danubius Hotels mindössze 65 millió forintos kompenzációt kapott.)

Az Opusnál a turizmus az egyik stratégiai üzletág, bár a bevétel alapján nem a legnagyobb, 2020 harmadik negyedévében (amit már jelentősen visszavetett a járvány) 7,2 milliárd forint működési bevétele volt az üzletágnak. A járvány első hullámában elbocsátásokkal igyekezett visszavágni a költségeit az Opus a szállodáinál, illetve a már korábban betervezett felújításokat előrehozta, kihasználva a kényszerű bezárást.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: MTI Fotó/Lehotka László

bear
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
greensill getty editorial
dolgozó worker gyár gyári munkás ipar kereset fizetés
koronavirus tavolsagtartas

Kiszámoló A tündérmaffia

Nagy divat lett társadalmi kérdéseket mese formájában megosztani gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. András küldött...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
bear