Előfizetői tartalom

Veszteséges lett a Wizz Air, de ezen nem is kell csodálkozni

Portfolio
Veszteséges lett 2020 utolsó negyedéve a Wizz Airnél, ami nem meglepő annak fényében, hogy a koronavírus-járvány második hulláma ismét földhöz vágta az európai légiközlekedést az év utolsó hónapjaiban. A légitársaság készpénzállománya még mindig 1 milliárd euró felett volt az év végén, és azóta egy kötvénykibocsátást is véghezvitt a vállalat, javítva a likviditási helyzetét. A Wizz Air árfolyama mérsékelten emelkedik a mai kereskedésben, 1,8 százalékos pluszban állnak a részvények a londoni tőzsdén.

Közzétette negyedik negyedéves eredményeit a Wizz Air, amelyben – ahogy arra számítani lehetett a koronavírus-járvány tükrében – az utasforgalom jelentős visszaeséséről és komoly veszteségekről számolt be a társaság. 2020 negyedik negyedévének (ami a vállalat 2021-es pénzügyi évének harmadik negyedéve) főbb számai: 2,268 millió utast szállított az október-decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés