Előfizetői tartalom

Itt vannak a Magyarországon engedélyezett, megbízható koronavírus vakcinák

Portfolio
Mindössze egy évvel azután, hogy elkezdtek szállingózni a hírek Kínából egy újfajta, veszélyes koronavírusról, elmondható, hogy már ötféle koronavírus vakcina segítheti a járvány elleni védekezést Magyarországon. Az EU jóváhagyását követően a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcinája is engedélyezett koronavírus vakcina Magyarországon, ezeken kívül a magyar hatóság, az OGYÉI a megbízható koronavírus vakcinák közé sorolta még az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm vakcináját is az engedélyezésével, ami azonban eltért a többi oltóanyag engedélyezésének folyamatától. Összefoglaltuk, hogy miért fontos az engedélyezés, hogyan zajlik a folyamat, melyek most az engedélyezett vakcinák Magyarországon és hogy mit érdemes tudni róluk.

A koronavírus-járvány tavaszi kitörésekor szinte azonnal beindult az orvostudomány, elkezdték felpörgetni azokat a kutatásokat, melyek a vírus elleni oltás kifejlesztését szolgálták. Általánosságban az a vélekedés, hogy egy hatékony és biztonságos vakcina kifejlesztése 10 évbe telik. Az, hogy a koronavírus genetikai kódjának januári megismerését követően 10 hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés