Előfizetői tartalom

A Richter brutális forgalma és teljesítménye magával húzta a teljes magyar tőzsdét

Portfolio
A BUX januárban is jól teljesített, közel 3,5 százalékkal került feljebb a hónap során, miközben a vezető európai és amerikai részvényindexek teljesítménye többnyire negatív volt. A korábbi hónapok emelkedése után némi megingás volt látható, hiszen a befektetők egyre elégedettlenebbé váltak az oltóanyagok leszállítási ütemével kapcsolatban, és aggódnak, hogy emiatt lassulhat a gazdasági kilábalás. Szintén borzolta a kedélyeket a reddites csorda az elmúlt napokban, amely nagyobb bizonytalanságot hozott a piacokra. A BÉT forgalma ebben a közegben némileg csökkent decemberhez képest, de a teljesítménye kifejezetten jó volt, ami nagyban köszönhető a Richter erős szereplésének. A brókercégek rangsorában is volt némi mozgás, a Wood bonyolította a legnagyobb forgalmat a hónapban, míg az Erste volt a második, és a Concorde a harmadik.

A nemzetközi tőzsdei hangulat januárban nem volt különösebben kedvező, a DAX az év eleje óta 1 százalékkal, míg a francia CAC 1,8 százalékkal került lejjebb. A vezető amerikai részvényindexek sem teljesítettek sokkal jobban, a Dow Jones 1,7 százalékkal, míg az S&P 500 mintegy fél százalékkal került lejjebb az elmúlt egy hónapban. A hónap nagyobb része alapvetően pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés