Előfizetői tartalom

Elfogult volt egy biztosítóval szemben az alkuszcég, le is csapott rá az MNB

Portfolio
Az MNB összesen 15 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a LIC Független Biztosítási Közvetítő Kft.-re. Bár a társaságnak alkuszként ügyfelei megbízásából kellett volna – kellő számú ajánlatot összehasonlítva – a legjobb életbiztosítást megtalálni, összesen két biztosító termékeit mutatta be, s jellemzően csak egyikükét kínálta, lényegében annak ügynökeként eljárva - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálatot folytatott le a LIC Független Biztosítási Közvetítő Kft.-nél a 2017. januártól az ellenőrzés lezárásáig tartó időszakot áttekintve. A jegybank megállapította, hogy a társaságnak a befektetési életbiztosítási termékek értékesítésével összefüggő összeférhetetlenségi, illetve érdekkonfliktusok kezelésére vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés