Előfizetői tartalom

Lázadás a tőzsdén, egyre nagyobb a csorda étvágya, egyelőre legyőzhetetlenek

Az elmúlt napokban a közösségekbe szerveződött kisbefektetőktől volt hangos a tőzsde, majdhogynem héttérbe szorult a normális üzletmenet, és mindenki azt figyeli, mi lehet a csorda következő nagy dobása, melyik piacra tódulnak be és verik szét az árfolyamokat, teljes mértékben elszakítva a fundamentumoktól. A mainstream média szeretné úgy tálalni a sztorit, hogy a kisbefektetők térdre kényszerítették a Wall Street-et, ez azonban nem ilyen egyértelmű. Persze, vannak nagy intézmények, amelyek dollármilliárdokat buktak (és nem sokan sírnak miattuk), de a másik oldalon nem csak a szabadságharcosok, hanem a Wall Street-i nagyágyúk is sokat kerestek. Az látszik, hogy új világ jön a tőzsdéken, és ebből még csak egy kis ízelítőt kaptunk, az új helyzethez a fórumok üzemeltetőinek, a brókercégeknek és a felügyeleteknek is alkalmazkodniuk kell, mégpedig villámgyorsan. És élesben.

Történelem Ami a GameStop részvényeivel történt az elmúlt napokban az biztosan bekerül a tőzsdei történelemkönyvekbe, az események megfilmesítésért kiáltanak, van bennük minden, ami az izgalomhoz kell: szabadságharcosok, akik térdre akarják kényszeríteni a Wall Street-et (persze az csak ideológiai máz, valójában mindannyian pénzt akarnak keresni), gonosz, pöffeszkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés