Előfizetői tartalom

Elképesztő gyorsjelentések, új történelmi csúcson a Google anyacégének árfolyama

Portfolio
Remekül sikerült 2020 negyedik negyedéve a két amerikai tech-óriásnál, az Amazonnál és a Google anyavállalatánál, az Alphabetnél is. Az Amazonnál a járvány miatt megugró internetes kiskereskedelem és a karácsonyi szezon volt a meghatározó, míg az Alphabetnél az internetes hirdetési piac teljesítménye mellett a YouTube és a cloud szolgáltatások is masszív növekedés mutattak. A gyorsjelentés mellett fajsúlyos hír még az Amazon háza tájáról, hogy Jeff Bezos elhagyja a vezérigazgatói posztot, utódja Andy Jassy, az Amazon internetes szolgáltatásáért felelős Amazon Web Services vezetője lesz. A szélsőséges hírek úgy tűnik, többnyire kiegyensúlyozták egymást az Amazon részvénye esetében, a piacnyitás után minimális esést látunk ugyanis a papírnál, míg az Alphabetet valósággal széttépték a befektetők, több mint 6 százalékos pluszban nyitott a részvény, ezzel új történelmi csúcson is van az árfolyam.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, egészen elképesztő negyedéves számokat közölt az Amazon tegnap, a tengerentúli tőzsdék zárása után közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében. Bevétel soron rekordot értek el a cégnél, az Amazon történetében először haladta ugyanis meg a 100 milliárd dollárt a vállalat negyedéves bevétele, a tegnap jelentett 125,56 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés