Előfizetői tartalom

Ilyen, amikor nem a csorda mozgatja a tőzsdéket, de sok pénzt csinálni nem könnyű

A tőzsdei befektetések egy gyakorlati tantárgy, amelyet csak megtapasztalni lehet. Egy kedves ismerősömmel már egy ideje közös befektetési számlát vezetünk a saját egyéni számláink mellett, és rendszeres időközönként leülünk megbeszélni, hogy mit gondolunk a portfólióban található nevekről, illetve mi az, amit még hozzáadnánk szívesen. Ezek sohasem könnyű választások, hiszen a mérlegelés és elemzés mellett a szerencse is egy nagy faktor. Az alábbiakban egy ilyen történetet szeretnék megosztani, ahol egy réz- és egy uránbányász cég között vacilláltunk. Mindkét társaságot nem szerettük volna választani, mivel már így is dominálnak a befektetéseink között a nyersanyagokkal kapcsolatos cégek, különösen az olajiparból. Természetesen nem azt a részvényt sikerült választani, amelyik a következő nap közel 20 százalékot emelkedett. Ez persze nem azt jelenti, hogy rosszul döntöttünk volna a rendelkezésre álló információk alapján, így alább röviden írok néhány általános gondolatot a befektetésekről, a két cégről, arról, hogy milyen tényezőket mérlegeltünk, mit választottunk, és azt, hogy mi történt utána.

Gyakorlat teszi a mestert Egyik alapvető meggyőződésem, hogy a tőzsdei kereskedés egy gyakorlati tantárgy. Függetlenül attól, hogy mekkora tudásra tesz szert valaki könyvek és a szakirodalom folyamatos olvasása mellett, a kereskedést magát nem lehet tanítani, csak tapasztalni. Ezt minden bizonnyal bárki alá tudná támasztani, aki már életében egyszer is befektetett részvénybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés