Előfizetői tartalom

Két nap alatt közel 6 milliárd forintot bukott a reddites felkelés arca

Portfolio
Az elmúlt napokban világszerte ismertté vált, hogy a mostani reddites őrület mögött az egyik koponya egy 34 éves Keith Gill nevű fazon volt, aki korábban marketingesként dolgozott, de rendelkezik a pénzügyi világban ismert CFA vizsgával is. Nos, múlt hét közepére már elképesztő méretű nyereséget halmozott fel a GameStop részvényeken és opciókon, de onnan lefelé vezetett az út. A papírokat nem adta el, így ennek köszönhetően ezen a héten két nap alatt közel 19 millió dollárt, vagyis majdnem 6 milliárd forintot bukott.

Keith Gill még tavaly szeptemberben kezdte el megosztani a reddites közösséggel a portfólióját, és erről képernyőképeket is közzétett. Az alábbin például az látható, hogy múlt héten szerdán már több mint 4000 százalékos pluszban volt a GameStopon elért nyeresége, és készpénzzel együtt 48 millió dollárja volt. Forrás: Reddit Itt látható, hogy előbb hétfőn...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái