Előfizetői tartalom

Véget érhet az egy éve tartó szenvedés - Hamarosan csak egy rossz álom lesz a koronavírus-válság?

Portfolio
Miközben a hazai negyedéves jelentési szezon még csak most kezdődik, az amerikai negyedéves jelentési szezon lassan már a félidőhöz közelít és jelen állás alapján egy év után véget érhetett az amerikai vállalatok profitjának csökkenő tendenciája. Többségében az elemzői várakozásokat meghaladó számokat közöltek a cégek, sőt, az áltagosnál nagyobb mértékű a felülteljesítés. Különösen a technológia szektor emelkedik ki erős teljesítményével.

Véget érhet a profitcsökkenés időszaka

Eddig a legnagyobb amerikai vállalatokat tömörítő S&P 500 index cégeinek több mint fele már közzétette 2020 negyedik negyedévének számait. A FactSet adatai szerint az eddig jelentő vállalatok (péntekkel bezárólag) 82 százaléka számolt be az elemzői konszenzusnál magasabb egy részvényre jutó eredményről (szemben az átlagos 74 százalékkal), ha ez így maradna a jelentési szezon végéig, akkor a felülteljesítés arányát tekintve a második legerősebb negyedév lenne 2020 negyedik negyedéve 2008 óta, amióta adatokat gyűjt a FactSet - írja a Marketwatch.

Nem is kis meglepetést okoztak a prognózisokat felülteljesítő vállalatok, átlagosan az egy részvényre jutó eredmény szintjén 13,6 százalékkal múlták felül a konszenzust, ami több mint a duplája az átlagosnak (ami 6,3% az elmúlt öt évet tekintve).

jelen állás szerint az S&P 500 indexben szereplő vállalatok egy részvényre jutó eredménye 0,2 százalékkal növekedhetett 2020 negyedik negyedévében

A cikkünk tartalmából

  • Lassan félidőnél jár a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az USA-ban.
  • Az eddig jelentő cégek több mint 80 százaléka az elemzői várakozásokat felülmúló profitról számolt be.
  • Egy év után újra emelkedhet az S&P 500 profitja.
  • A technológia szektor különösen jól teljesít.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés