Előfizetői tartalom

Az évszázad legjobb vicce? Felrobbant Elon Musk kedvenc kriptodevizája

Portfolio
A közösségi tőzsdézésről szóltak az elmúlt napok a tőkepiacokon, kisbefektetők tízezrei beszélnek össze reddites és egyéb fórumokon, hogy együtt harcolva kergessék meg az "ádáz" Wall Street-i shortosokat. Valósággal forrong a levegő, elég egy-egy tüzesebb hangvételű tweet Elon Musktól, és elkezd szárnyalni néhány részvény árfolyama - sőt, nem is feltétlenül csak a részvényeké. Az eredetileg poénnak szánt Dogecoin került nemrég a világ leggazdagabb emberének tweetjei jóvoltából a kisbefektetők célpontjává, elképesztő ralit generálva a kriptodeviza árfolyamában. Ennek apropóján most közelebbről is megnéztük, mit érdemes tudni a mémkutyából kreált kriptóról.

Az emberek bitcoinja Egészen elképesztő napokat élünk a tőzsdéken, a pandémia miatti bezártság összehozta a kisbefektetőket, hódít a közösségi tőzsdézés. A múlt hét elején indult a rali a magas shortállományú, fundamentális szempontból nem túl fényes helyzetben lévő vállalatok papírjaiban, a GameStop részvénye két nap alatt 370 százalékot, míg az AMC részvénye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés