GettyImages-507980012 (6)
Üzlet

A Mol ma a magyar tőzsde egyik legjobbja, zsákolják a befektetők

Portfolio
Ma kifejezetten erős teljesítményt nyújt a Mol részvénye, amely már több mint 2 százalékot emelkedett, és a legforgalmasabb papír a BÉT-en. Ennek több okai s van, egyrészt az elmúlt időszakban kiválóan teljesít az olaj, és a Brent árfolyama már a koronavírus-járvány előtti szinteken áll. Másrészt ehhez szorosan kapcsolódva egyes országokban már kedvezőbb képet mutatnak a koronavírusos adatok, és enyhítettek a lezárásokon. Végül a technikai kép továbbra is emelkedő trendet mutat.

A Mol részvényei kifejezetten jól teljesítenek a mai kereskedésben, már több mint 2 százalékkal került feljebb az árfolyam, amivel az egyik legjobban teljesítő papír ma a BÉT-en, az elmúlt három hónapban pedig már 40 százalék fölötti a plusz.

molly1

Emellett nem csak a Mol teljesítménye erős, hanem a legforgalmasabb részvény is egyben 537 millió forinttal, megelőzve az OTP-t, amelynek eddig mindössze 275 millió forint a volumene, a harmadik a Richter, negyedik a Magyar Telekom. A Mol forgalmi ábrájából azonban látszik, hogy ez még továbbra is az elmúlt 30 nap átlagán belül mozog, tehát nem kiugró az érték ebből a szempontból.

molforg

Miért emelkedik a Mol?

  • Olajár: ismét emelkedésnek indultak az olajárak az elmúlt napokban, az európai cégek számára relevánsabb Brent típus már 60 dollár felett áll, vagyis a koronavírus-járvány előtti szinteken. Ez több tényezőnek is köszönhető, de az egyik legjelentősebb ezek közül az, hogy az OPEC+ tagországok tartják magukat a termelési kvótáikhoz, és Szaúd-Arábia önként csökkentette kitermelését napi 1 millió hordóval átmenetileg.
brent60
  • Koronavírus-járvány: ez közvetlenül kapcsolódik az olajárhoz is, hiszen több országban is enyhítettek a lezárásokon, illetve az oltási folyamat is halad, és több gyártó is jelezte mostanában, hogy a korábbiaknál több vakcinát tudna leszállítani (pl. BioNTech vagy AstraZeneca az EU felé). A globális kereslet várható visszaállása pedig kedvezően hat a ciklikus részvényekre, mint amilyenek az olajtársaságok is. Látszik, hogy a többi európai olajtársaság sem teljesít rosszul.
  • Technikai kép: az is látható, hogy technikai szempontból továbbra is egy emelkedő trendben tartózkodik a Mol november eleje óta, amikor elkezdtek szivárogni a hatékony vakcinával kapcsolatos hírek. Aztán volt egy kisebb lendületvesztés, amikor a szuperfertőző variánsok megjelentek, és ekkor kezdett el az árfolyam is lefelé korrigálni. Az elmúlt napok jó híreit követően pedig most ismét felfelé mozognak a részvények. Erősebb támaszt lefelé a 2 200 forintos szint jelentett, ami korábban többször szolgált ellenállási pontként is. Fölfelé pedig a 2 470 forint körüli  zóna jelenthet nagyobb akadályt.
molly2

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
koronavirusszigoritas