bull
Üzlet

Hatodik napja emelkedtek az amerikai tőzsdék: csúcson zárt mindhárom fontosabb index

Portfolio
Remek hete volt a vezető tengerentúli börzéknek, a Nasdaq és az S&P 500 is új történelmi csúcsot tudott dönteni. A rendkívül pozitív negyedik negyedéves gyorsjelentések mellett annak is örülhettek még a befektetők az USA-ban, hogy a törvényhozók haladnak az új pénzügyi mentőcsomag elfogadásának ügyében. Az ázsiai tőzsdéken ma leginkább jó hangulatban telt a kereskedés, kimondottan jó hangulatú piacnyitást láthattunk ma Európában is, az emelkedést sokáig a magyar börze vezette, a késődélutáni órákban is az élbolyban helyezkedik el a BUX Index. A nap legnagyobb sztorija a bitcoin, új csúcsra szállt a kriptodeviza árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt belőle.

Hatodik napja emelkedtek az amerikai tőzsdék

Hatodik napja emelkedtek az amerikai tőzsdék, így a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is rekordmagasan zárt.

A mai kereskedés során a Dow 0,76%-os, az S&P 500 0,74%-os, a Nasdaq pedig 0,95%-os emelkedést teljesített.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nincs nagy mozgás

Mióta a kereskedési nap elején kilőttek a részvények, nem tapasztalható nagy mozgás az amerikai tőzsdéken. Óvatos emelkedés figyelhető meg, a Dow Jones 0,41%-os, az S&P 500 0,33%-os, a Nasdaq 0,53%-os pluszban van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Óvatos emelkedés Amerikában

Jó hangulatban telik a kereskedés az Egyesült Államokban, a koronavírussal és a Gamestop körüli viharral kapcsolatos aggályok kezdenek csillapodni. Jelenleg

  • a Dow Jones 0,43%-os,
  • az S&P 500 0,34%-os,
  • a Nasdaq pedig 0,48%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jó napot zárt a magyar tőzsde

A BUX index végül 0,4 százalékos pluszban fejezte be a napot, ami elsősorban a Mol és a Magyar Telekom remek teljesítményének volt köszönhető. Előbbi 0,8 százalékkal, míg utóbbi 0,9 százalékkal került feljebb. Az OTP árfolyama érdemben nem változott a pénteki záróárfolyamhoz képest, míg a Magyar Telekom részvénye fél százalékot emelkedett.

buxiiiiii

Raliznak a vakcinagyártó vállalatok részvényei

Kimondottan jó hangulatban folyik a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, mindhárom vezető index jelentős pluszban van. A remek hangulatot többek között a koronavírus-járvány végét feltételező bizakodásnak köszönhetjük, ez meglátszik a vakcinagyártó vállalatok részvényeinek alakulásán is - több cég papírja is 6 százalék feletti növekedést produkál a piacnyitás után.

Tovább a cikkhez

Tovább emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel kezdik a napot a vezető amerikai részvényindexek, az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is mintegy fél százalékkal került feljebb a nyitást követően. Ezzel folytatódik a tengerentúlon a múlt heti jó teljesítmény, hiszen a hét minden napján pluszban zártak a tőzsdék. A befektetők továbbra is az új pénzügyi mentőcsomaggal kapcsolatos híreket figyelik, amely felgyorsíthatja a gazdasági kilábalást. 

szandp

Új csúcson a bitcoin

Európa piacain továbbra is jó a hangulat, jelenleg a legnagyobb sztori a bitcoin körül alakult ki, új történelmi csúcsra emelkedett ugyanis a kriptodeviza árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt belőle, ráadásul azt is bejelentette a vállalat, hogy hamarosan elfogadja majd a bitcoint fizetőeszközként, vagyis akár az amerikai vállalat autóit is meg lehet majd vásárolni kriptodevizával.

btccc

Bitcoint vett a Tesla, felrobbant az árfolyam

Új történelmi csúcsra emelkedett ma a bitcoin árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt a kriptodevizából, ráadásul azt is bejelentette a vállalat, hogy hamarosan elfogadja majd a bitcoint fizetőeszközként, vagyis akár az amerikai vállalat autóit is meg lehet majd vásárolni kriptodevizával. A bitcoin jó úton halad afelé, hogy a pénzügyi elit körében is elfogadott befektetési eszköz és széles körben használt, globális fizetőeszköz legyen, mostanra a világ legnagyobb alapkezelői fektetnek a kriptodevizába és világszerte egyre több vállalat és szolgáltató fogadja el fizetőeszközként.

Tovább a cikkhez

A brit és a görög tőzsde vezeti az emelkedést

A koradélutáni órákban valamelyest romlott a hangulat a magyar tőzsdén, "mindössze" 0,6 százalékos a plusz a BUX-nál. Az emelkedést a görög tőzsde vezeti, jelenleg 1,7 százalékkal áll feljebb a börze a pénteki záróértékéhez képest, de 1 százalékos pluszával a brit tőzsde is kiemelkedik a mezőnyből - ok lehet az optimizmusra, hogy a tegnap ismertetett legfrissebb adatok alapján meghaladta a 12,5 milliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában, továbbá a brit kormány azt is közölte, hogy nem tervezi "oltási útlevelek" meghonosítását.

Tovább robog a magyar tőzsde

A déli órákban is kimondottan jó a hangulat a magyar tőzsdén, jelenleg 1,2 százalékos pluszban áll a BUX Index. A hazai blue chipek közül továbbra is a Mol a sztár, az olajcég papírja jelenleg 2,4 százalékos pluszban áll, míg az OTP részvénye 0,7 százalékkal, a Richteré 1,1 százalékkal, a Magyar Telekomé pedig 0,8 százalékkal került feljebb.

A remek hangulat magyarázható még többek között azzal is, hogy 2021 első hónapjában az államháztartás központi alrendszere 198,8 milliárd forintos többlettel zárt. A többlet ugyan megszokott, azonban annak mértéke ezúttal kiemelkedő lett, az elmúlt 20 évből a második legmagasabb összeg.

buxih

Extra adót kér a Tesco - Persze nem magának

A Tesco vezérigazgatója, Ken Murphy is csatlakozott többek között az Asdához és a Waterstoneshoz a fizikai értékesítési egységekkel rendelkező kiskereskedelmi cégek adózásával foglalkozó témában, levelükben arra kérték a brit kancellárt, hogy biztosítsa számukra az egyenlő versenyfeltételeket az online versenytársakkal szemben – példaként az Amazont nevezték meg a cégvezérek.

Tovább a cikkhez

A Mol ma a magyar tőzsde egyik legjobbja, zsákolják a befektetők

Ma kifejezetten erős teljesítményt nyújt a Mol részvénye, amely már több mint 2 százalékot emelkedett, és a legforgalmasabb papír a BÉT-en. Ennek több okai s van, egyrészt az elmúlt időszakban kiválóan teljesít az olaj, és a Brent árfolyama már a koronavírus-járvány előtti szinteken áll. Másrészt ehhez szorosan kapcsolódva egyes országokban már kedvezőbb képet mutatnak a koronavírusos adatok, és enyhítettek a lezárásokon. Végül a technikai kép továbbra is emelkedő trendet mutat.

Tovább a cikkhez

Versenytársát vásárolja fel a világ egyik legnagyobb autóipari chipgyártója

A világ második legnagyobb autóipari chipgyártója, a japán Renesas Electronics felvásárolja a frankfurti tőzsdén jegyzett brit-német Dialog Semiconductor céget, amely egyebek között az Apple egyik beszállítója.

Tovább a cikkhez

A magyar tőzsde vezeti az emelkedést, tépik a Molt

A késődélelőtti órákban is kimondottan jó a hangulat Európa tőzsdéin: a legtöbb ország börzéje feljebb került a kereskedésben, az emelkedést 1,2 százalékos pluszával a magyar börze vezeti, a kedvezőtlen ipari adatoknak köszönhetően mérsékelt emelkedést láthatunk csak a német tőzsdén, a francia CAC azonban 0,6 százalékos, a brit FTSE 100 pedig fél százalékos pluszban van.

A magyar tőzsde remek teljesítménye többek között a Mol szárnyalásának is betudható, az olajvállalat részvénye jelenleg 2,1 százalékos pluszban van, de a többi blue chip is pozitív tartományban mozog.

mol

Fél éve nem volt ilyen őrület a tőzsdén, és ez még csak a kezdet!

Kimondottan jó hetet tudhatnak maguk mögött a tengerentúli vezető börzék, az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi csúcson zárt pénteken, a Dow a hét minden kereskedési napján emelkedni tudott, erre utoljára augusztusban volt példa. A remek teljesítményt ma is emelkedés követheti a határidős részvényindexek állása alapján, a jelenlegi helyzettel kapcsolatban két elemző is megszólalt.

Tovább a cikkhez

Elon Musktól elég volt egy mondat, és újra felfordulás jött a tőzsdén

Úgy tűnik, hogy továbbra sem kell sok mindent csinálnia Elon Musknak, hogy jelentősen megmozgassa egyes tőzsdei termékek árait. A Tesla vezetője csak egy egyszerű szavazást írt ki Twitteren, ahol a jövő valutájáról kérdezte meg követőit. Ezt követően a viccnek szánt kriptopénz, a Dogecoin árfolyama ismét elszállt egy rövid időre.

Tovább a cikkhez

Remek a hangulat Európa tőzsdéin

Kiváló hangulatban kezdte a mai kereskedést Európa legtöbb vezető börzéje. 0,7 százalékkal került feljebb a DAX annak ellenére, hogy nem nőtt a német ipari termelés decemberben az előző hónaphoz képest, az előző év azonos időszakához képest pedig visszaesést mutatott. Mindemellett a francia CAC és a brit FTSE 100 is fél százalékkal, a milánói börze 0,9 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb.

dax

Remek nyitás a magyar tőzsdén

A nyitást követően a BUX index 0,8 százalékkal került feljebb, a magyar blue chipek közül az OTP 0,7 százalékkal, a Mol 1,3 százalékkal, a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom papírja 0,4 százalékot emelkedett

bux

.

Összeomlottak az Apple elektromos autójáról szóló tárgyalások

A dél-koreai Hyundai Motor hétfőn bejelentette, hogy most már nem folytat tárgyalásokat az Apple-lel önvezető elektromos autók gyártásáról, pedig alig egy hónapja még arról számolt be a cég, hogy a tárgyalások korai szakaszában jár az iPhone gyártóval.

Tovább a cikkhez

Jól nyithatnak az európai börzék

  • Kimondottan jó hangulatú hetet tudhatnak maguk mögött a tengerentúli vezető börzék, az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi csúcson zárt pénteken. A remek hangulatot a korábban fellángolt short squeeze-őrület csillapodása mellett a meglepően jó negyedig negyedéves gyorsjelentéseknek is köszönhettük, többek között a Google anyacégétől (Alphabet), az Amazontól és a PayPaltól ismerhettünk meg a vártnál magasabb számokat. A pénteki napot a Dow és a Nasdaq is 0,3 százalékos, az S&P 500 pedig 0,4 százalékos pluszban fejezte be.
  • Leginkább a pandémiából való felépüléssel kapcsolatos optimizmus növekedésének köszönhetően jó teljesítményt nyújtottak a mai kereskedésben az ázsiai tőzsdék: az ausztrál tőzsde 0,9 százalékkal, a Hong Kong-i tőzsde 1 százalékkal feljebb került, 2 százalékot nőtt a japán Nikkei, illetve a szingapúri tőzsde is feljebb tudott kerülni, míg a dél-koreai Kospi pénteki záróértéke körül fejezte be a kereskedést.
  • A határidős amerikai indexek feljebb kerültek, a határidős DAX is emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából itthon a legfontosabb esemény az előzetes államháztartási statisztikák közlése lesz. Megtudjuk belőle, hogy a hatalmas decemberi költekezés után januárban hogyan alakultak a költségvetési kiadások. Ezen kívül külkereskedelmi és értékpapír-statisztikák érkeznek. A külföldi gazdaságokból a német ipari adatot említhetjük.
  • Az olaj árfolyama emelkedik ma a kereskedésben, a márciusi határidős WTI árfolyama hordónként 57,4 dollár, míg az arany jegyzése szintén emelkedett, jelenleg 0,2 százalékos plusz után 1815 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért.
  • A forint jelenleg enyhe gyengülés jeleit mutatja, most 357 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 296 forint 70 filléres szinten állnak a jegyzések.
  • Ma teszi közzé negyedéves gyorsjelentését többek között az Egyesült államokban a Hasbro és a Royal Caribbean Cruises.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Bővül a csapatunk, technikai elemzőt keres a Portfolio

Tovább bővül a csapatunk, tőzsdei grafikonok elemzésével foglalkozó technikai elemzőt keresünk.

Tovább a cikkhez
astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
koronavirusszigoritas