Előfizetői tartalom

Már kevesebb, mint egy bitcoinért is lehet Teslát kapni

Portfolio
48 ezer dollárig száguldott a bitcoin árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt a kriptodevizából, ráadásul az amerikai vállalat hamarosan fizetőeszközként is elfogadja a bitcoint, így akár a Tesla autóit is meg lehet majd venni bitcoinnal fizetve. A legolcsóbb Tesla-modell megvásárlásához egyet bitcoinra sincs szükség.

Több mint egy évtizedes legendás történet az, amikor Laszlo Hanyecz pizzát rendelt, ami önmagában még nem lenne nagy sztori, csakhogy az amerikai férfi bitcoinnal fizetett a Papa Jonh’s-tól rendelt ételért, és mivel a két pizza 30 dollárba került, a bitcoin pedig akkor még csak 0,003 dollárt ért, ezért 10 ezer dollárt fizetett Hanyecz a két pizzáért. Ha Hanyecz nem költi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés