Előfizetői tartalom

Egymás után kényszeríti térdre a globális chiphiány a világ nagyvállalatait

Portfolio
Az elmúlt időszakban többször is írtunk arról, hogy a globális félvezető-hiány térdre kényszerítette a világ legnagyobb autógyártóit, az iparág több fontos szereplője is arról számolt be, hogy a chipek hiánya miatt időszakosan le kellett állítania a gyártást, a világ egyik legnagyobb autógyártója, a Volkswagen az idei első negyedévben közel 100 ezer autóval kevesebbet fog tudni legyártani a hiány miatt. Bár továbbra is úgy tűnik, hogy leginkább az autóipar sínyli meg a chiphiányt, de a probléma már a fogyasztói elektronikai cikkek, okostelefonok vagy a játékkonzolok gyártóit is elérte. A félvezetőgyártók igyekeznek átstrukturálni a termelésüket, újabb kapacitásokat kiépíteni, de gyors és egyszerű megoldás egyelőre nem látszik.

Globális chiphiány a világban Az autóipari vállalatok és az elektronikai cikkek gyártói tavaly, a pandémia első szakaszában drasztikusan visszavágták a megrendeléseiket, most viszont nagyon is szeretnének ismét nagy mennyiségben vásárolni a chipekből, csakhogy a chipgyártók kapacitásai már a végletekig ki vannak feszítve, hogy kiszolgálják többek között az olyan fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés