GettyImages-1211246429 (4)
Üzlet

Mínuszban zárt a BUX, vegyes volt a hangulat a tengerentúli tőzsdéken

Portfolio
Az ázsiai börzék ünnepnap miatt többnyire zárva tartanak, míg az európai tőzsdék többnyire mérsékelt emelkedést mutatnak. A BUX egyelőre felülteljesítő, az OTP és a Richter is emelkedik, míg a Rába részvényeit csúnyán elkezdték dobálni. Vegyes hangulatban zajlott a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Dow Jones enyhe mínuszban zárt.

Vegyesen zárt Amerika

Kereskedés végére visszakapaszkodtak az amerikai tőzsdék valamennyit a nap közben elszenvedett esésből, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy mindhárom index pluszban zárjon.

 • A Dow Jones 0,01%-os mínuszban,
 • az S&P 500 0,16%-os, 
 • a Nasdaq pedig 0,38%-os pluszban zárt.
dow jones

Lefelé csorognak az amerikai tőzsdék

Egyre rosszabb a hangulat a tengerentúli tőzsdéken. 

 • A Dow Jones 0,48%-os,
 • a Nasdaq 0,11%-os,
 • az S&P 500 pedig 0,27%-os mínuszban van.

A szakértők szerint egyszerű korrekció zajlik, hiszen az elmúlt napokban nagyot mentek az amerikai tőzsdék.

dow

Jóval gyengébb eredményekről számolhat be a Mol, de továbbra is nyereséges maradhat

Jövő héten pénteken hajnalban, február 19-én teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján az egy évvel korábbihoz képest ötödével csökkenő, negyedéves alapon pedig valamivel még ennél is gyengébb tisztított EBITDA-ról számolhat be.

Tovább a cikkhez

Vegyesen állnak az amerikai tőzsdék

Iránytalan kereskedés folyik az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,085%-os mínuszban, a Nasdaq viszont 0,36%-os pluszban, az S&P 500 pedig 0,083%-os pluszban tartózkodik. 

A kereskedők elősorban a koronavírus, illetve az egyesek szerint túlzó emelkedések miatt ütik a részvényeket, mások viszont optimisták a gazdaság helyreállásával és a járványkezeléssel kapcsolatban.

diw

Mínuszban zárt a BUX

A BUX végül 0,62 százalékos mínuszban fejezte be a napot, így az európai tőzsdék közül a gyengébben teljesítők közé tartozott. A magyar blue chipek közül a Mol és a Richter is gyengén teljesített, előbbi 3,23 százalékkal került lejjebb, míg utóbbi 0,81 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Az OTP ellenben 0,98 százalékkal tudott emelkedni, a Magyar Telekom pedig 1,25 százalékkal.

buxy

Máris kipukkant a lufi? Beszakadtak a sztárrészvények

Rengeteget foglalkozunk mostanában a kannabisz szektor vállalataival, ennek persze meg is van az oka, egyre komolyabb befektetői érdeklődés övezi a tőzsdéken jegyzett cégek papírjait. Tegnapi hosszabb elemzésünkben megírtuk, hogy a két leginkább sztárolt részvény jó eséllyel erősen túl van árazva, érdemes lehet felkészülni a korrekcióra - nos, úgy néz ki ez nem is váratott sokáig magára.

Tovább a cikkhez

Továbbra is jól teljesít a magyar börze

A piaczáráshoz közeledve is Európa élmezőnyében szerepel a magyar börze, jelenleg 0,8 százalékos a plusz a BUX Indexnél. A német DAX 0,6 százalékos, a milánói börze 0,1 százalékos pluszban van, lejjebb került azonban a brit tőzsde, jelenleg 0,1 százalékos a mínusz, a francia CAC pedig tegnapi záróértéke körül teljesít.

bux

Emelkednek az amerikai tőzsdék

A kereskedés előtti adatoknak megfelelően mindhárom vezető tengerentúli részvényindex emelkedéssel nyitotta a napot, a Dow 0,1, az S&P 500 0,3, a Nasdaq pedig 0,6 százalékkal került feljebb. Okot adhat a jó közhangulatra a munkanélküli segélyhez folyamodók számának alakulása, a hivatalos statisztika alapján a múlt héten 793 ezren folyamodtak segélyhez a tengerentúlon, ez az azt megelőző heti számnál 19 ezerrel alacsonyabb.

sp500

A New York-i tőzsde elhagyhatja New Yorkot

A New York-i döntéshozók azon gondolkodnak, hogy tranzakciós adót vessenek ki a New York-i tőzsdére, hogy részben ebből pótolják a koronavírus-járvány miatt megcsappant bevételeket. A tőzsde vezetői azonban gyorsan figyelmeztettek, hogy ebben az esetben akár el is hagyhatják a várost és másik államba költözhetnek.

Tovább a cikkhez

Keresleti és kínálati sokk okozott történelmi veszteséget az olajiparban

2020-ra történetük egyik legrosszabb éveként nézhetnek vissza a világ legnagyobb olajcégei, egyszerre érte keresleti és kínálati sokk az iparág vállalatait, a zuhanó olajárak, a meredeken visszaeső kereslet masszív veszteséget okozott a supermajor olajvállalatoknak. A kilátások azonban nem rosszak, az olajár jóval magasabb szinten áll most, mint tavaly tavasszal, az iparág vállalatai hatékonyabbá váltak, a bevételek emelkedésével meredeken bővülhet a supermajor olajvállalatok profitja. A részvényárfolyamok esésével főként az európai olajcégek papírjai forognak vonzó árazáson.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel nyithatnak a tengerentúlon

A kereskedés előtti adatok alapján emelkedés jöhet a tengerentúlon, az S&P 500 0,4 százalékkal, a Nasdaq 0,5 százalékkal, míg a Dow Jones 0,3 százalékkal kerülhet feljebb a nyitást követően. Tegnap kisebb korrekciót lehetett látni, hiszen a vezető részvényindexek közül egyedül a Dow Jones tudott enyhén feljebb kerülni, míg az S&P 500 és a Nasdaq lefelé korrigált, elsősorban a technológiai részvények voltak gyengébbek, míg az energetikai cégek jobban teljesítettek. 

határsp

80 százalékos plusz egy nap alatt, elképesztő a kannabisz-befektetők étvágya

Szinte már napi rendszerességgel megemlékezünk a kannabisz-szektor vállalatainak tőzsdei teljesítményéről, ismét egészen elképesztő napot tudhatnak maguk mögött a szektor vállalatai - korábban a 7-8 százalékos emelkedések még felfértek az öt legjobban teljesítő részvény listájára, ma már erről szó sincs, 30, 50 és közel 80 százalékos ugrásokról tudunk beszámolni, a hájp valóban a tetőfokára hágott.

Tovább a cikkhez

Vakcina nélkül is megháromszorozta eredményét az AstraZeneca

A fontosabb sorokon verte az elemzői várakozásokat az AstraZeneca a negyedik negyedévben, amikor is elsősorban a rákellenes gyógyszerek eladásainak bővülése miatt több mint háromszorosára nőtt a cég adózott eredménye. A koronavírus vakcinából a társaságnak 2 milliárd dollár bevétele származott, azonban ígéretet tett rá, hogy nem fog profitálni az oltásból a pandémia alatt, és a vakcinára vonatkozó pénzügyi adatokat majd az első negyedéves gyorsjelentés mellett, külön fogja közzétenni.

Tovább a cikkhez

Emelkedésben Európa, kiváló az OTP és a Richter teljesítménye

A reggeli iránykeresést követően úgy tűnik többnyire fölfelé indultak el az európai tőzsdék, a DAX már 0,5 százalékos pluszban áll, és a BUX felülteljesítő ebben a mezőnyben 1,2 százalékos plusszal. Ellenben a belga börze 1 százalékos mínuszban van, amiben szerepet játszik a KBC mai rossz teljesítménye, amely már több mint 5 százalékkal került lejjebb a csalódást keltő gyorsjelentése után. 

A hazai papírok közül az OTP és a Richter teljesítményét érdemes kiemelni, előbbi 1,74 százalékkal, míg utóbbi 1,85 százalékkal került feljebb a nyitás óta. Az OTP forgalma emellett kiemelkedően magas, a BÉT legforgalmasabb részvénye ma 2,5 milliárd forinttal és ez jelentősen meghaladja az elmúlt 30 nap átlagát is. A Richter forgalma az átlagos szinteken alakul jelenleg 775 millió forinttal. 

Méretes mínuszban a Commerzbank részvényei

Mai gyorsjelentését követően elég csúnyán alakul a Commerzbank részvényeinek az árfolyama, már több mint 7 százalékos mínuszban állnak a papírok. Ennek oka, hogy a 2,9 milliárd eurós veszteség mellett azt is közölték, hogy legközelebb csak 2023-ban fizetnének osztalékot. 

commi

Jó hír a bitcoinnak, újabb lépés jöhet, hogy szalonképes legyen a kriptodeviza

Alig több, mint két hete fogalmazott úgy Al Kelly, a Visa cégvezére, hogy a jövőben bizonyos kriptodevizákat integrálhatnak a fizetési rendszerükbe annak apropóján, hogy olyan helyzetben van a cég, hogy a kriptopénzt biztonságosabbá, hasznosabbá és alkalmazhatóbbá tudják tenni. Tegnap pedig a másik fizetésiplatform-óriás, a MasterCard is állást foglalt az ügyben, weboldalukon részletekbe menően taglalták, hogy milyen módon tervezik bizonyos válogatott kriptodevizák felvételét a fizetési rendszerükbe.

Tovább a cikkhez

Elég csúnyán dobálják a befektetők a Rába részvényeit

A Rába részvényeit csúnyán dobálni kezdték a befektetők a reggeli kereskedésben és már 6 százalék feletti mínuszok is láthatóak voltak, bár azóta kissé mérséklődött az esés. A forgalom is kiemelkedően magas volt a reggeli órákban. A befektetőket Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos tegnapi szavai bizonytalaníthatták el, aki úgy nyilatkozott, hogy amíg a cégben strukturális változások nem történnek, addig alkalmatlan a világpiaci hadiipari gyártásra.

Tovább a cikkhez

Ezek a befektetések lehetnek a reddites csorda új célpontjai

Új munícióra lelhet a reddites csorda, miután szerdán nyilvánosságra hozták a részvények shortállományának adatait, a Goldman Sachs pedig összegyűjtötte többek között azt is, hogy mely részvények voltak a legshortoltabbak január végéig.

Tovább a cikkhez

Elég csúnyán dobálják a Rábát a befektetők

A Rába árfolyama a piacnyitás óta már több mint 6 százalékkal került lejjebb 1 290 forintra, így az év eleje óta 14 százalék körüli mínuszban áll.

rába

Látszik, hogy a forgalom is magasabb a szokásosnál, már most 30 millió forint fölött jár, ami az elmúlt 30 nap egész napos átlagának a harmada nagyjából. Ezzel pedig a BÉT negyedik legforgalmasabb részvénye az OTP, a Richter és a Mol mögött. 

rábaforgalom

Iránykeresés az európai tőzsdéken

A nyitás után még enyhe pluszban álltak az európai tőzsdék, de hamar elfogyott a lendület, és egyelőre az irányt keresik a vezető részvényindexek, a DAX, a CAC és a brit FTSE is stagnál. Más európai tőzsdéken vegyes a kép, a belga börze már 1 százalékos mínuszban áll, de a görög 0,3 százalékot emelkedett. 

daxccv

Feje tetejére állt a világ, már egy alapkezelő is a Redditről venne fel embereket

Megérkezett a Wall Street újabb lépése a reddites tőzsdei őrületre, amelyet a hónap elején láttunk, és amely sok kisbefektető számára mesés hozamokat jelentett. A Cindicator nevű alternatív adatszolgáltató befektetési alapja, a Cindicator Capital a WallStreetBets-ről akar felvenni „sentiment tradereket”, azaz olyan tőzsdei kereskedőket, akik a piaci hangulat alapján hoznak befektetési döntéseket, lényegében azt figyelik, hogy más befektetők hogyan viszonyulnak egy-egy piachoz, vagy részvényhez.

Tovább a cikkhez

Itt a legegyszerűbb módja, ha a közösségi kereskedési őrületbe akarsz fektetni

A közösségi tőzsdézés aranykorát éljük, ahogy az a GameStop részvénye körüli őrületből is remekül látszik – ebből az újonnan fellángoló trendből most a Wall Street is szeretne pénzt keresni, el is indítják a közösségi média hangulatára építő ETF-et.

Tovább a cikkhez

Pluszban nyitott a BUX

A kereskedés megkezdését követően 0,5 százalékkal emelkedett a BUX, a magyar blue chipek közül az OTP már több mint 1 százalékkal, a Mol pedig 0,4 százalékkal került feljebb. A Richter minimális 0,06 százalékos mínuszban áll, míg a Magyar Telekom stagnál.

buxxaa

Csökkent a KBC nyeresége, esik a részvényárfolyam

538 millió eurós adózás utáni eredményről számolt be a tavalyi negyedik negyedévben a KBC Csoport, ami elmarad az egy évvel korábbi 702 millió eurótól. A befektetők elégedetlenek a vártnál kisebb nettó kamatbevételek és a konzervatív előrejelzések miatt, így a bank részvényárfolyama már 5% körüli mínuszban jár.

Tovább a cikkhez

Lenyelte a nagy ronda békát a Commerzbank

Ahogy február 4-én már jelezte, 2,9 milliárd eurós veszteséggel zárta 2020-at a Commerzbank. A ma közzétett gyorsjelentésből a részletek is kiderültek. Nagy szerkezet-átalakításba és hatékonyságnövelésbe kezd a bankcsoport, így legközelebb csak 2023-ban szeretne osztalékot fizetni.

Tovább a cikkhez

Elon Musk újra megszólalt, meg is mozgatta a tőzsdéket

Újra lecsapott a világ ma ismert egyik legnagyobb tőzsdei manipulátora, Elon Musk a Twitteren. A Tesla-vezér ezúttal ismét az általa sokat promózott dogecoint vette célba, amelynek árfolyama kilőtt a Twitter-bejegyzés után, de más instrumentumokban is láttunk mozgásokat a kiírást követően.

Tovább a cikkhez

Emelkedhetnek az európai tőzsdék

 • Az elmúlt napok emelkedését követően tegnap megtört az amerikai tőzsdék lendülete, a vezető részvényindexek közül egyedül a Dow Jones tudott emelkedni, 0,2 százalékkal, amely így újabb csúcsra ért. Ellenben az S&P 500 gyakorlatilag stagnált, míg a Nasdaq 0,25 százalékkal került lejjebb. Mérsékelte a rosszabb teljesítményt, hogy Jerome Powell Fed-elnök beszédében ígéretet tett a laza monetáris kondíciók fenntartására. Alapvetően a technológiai részvények teljesítettek gyengébben, de akadtak kivételek, a Twitter remek gyorsjelentése után 13 százalékkal emelkedett.  
 • Az ázsiai tőzsdék nagy része ünnep miatt zárva tartott, köztük a japán, a kínai és a dél-koreai is. A hongkongi börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg az ausztrál index 0,1 százalékkal lefelé korrigált.
 • A határidős amerikai indexek mérsékelt pluszt vetítenek előre, míg a határidős DAX enyhe pluszban áll.
 • Gazdasági adatok szempontjából ma a kereskedelmi szálláshelyek decemberi forgalmát közli a KSH, amely várhatóan rendkívül kedvezőtlen lesz majd a koronavírus ellen hozott korlátozások miatt, és a következő hónapokban is hasonlóan alakulhat. Szintén ma tartja szokásos egyhetes betéti tenderét az MNB. Az Egyesült Államokban pedig a heti segélykérelmek adatait közlik.
 • Az olaj ára gyakorlatilag stagnál, a Brent hordónként 61,3 dollár, míg a WTI 58,4 dollárba kerül. Az arany ára szintén nem változott ma, unciánként 1842 dollárt kérnek érte.
 • A forint árfolyamában sem látható ma egyelőre jelentős elmozdulás, egy euró ára 357 forint 10 fillér, míg a dollár a 294 forint 40 filléres szinten áll.

Ma teszi közzé gyorsjelentését többek között az UniCredit, at AstraZeneca, illetve a tengerentúlon az Expedia, a Heinz és a PepsiCo is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
koronavirusszigoritas