Előfizetői tartalom

Vakcina nélkül is megháromszorozta eredményét az AstraZeneca

Portfolio
A fontosabb sorokon verte az elemzői várakozásokat az AstraZeneca a negyedik negyedévben, amikor is elsősorban a rákellenes gyógyszerek eladásainak bővülése miatt több mint háromszorosára nőtt a cég adózott eredménye. A koronavírus vakcinából a társaságnak 2 milliárd dollár bevétele származott, azonban ígéretet tett rá, hogy nem fog profitálni az oltásból a pandémia alatt, és a vakcinára vonatkozó pénzügyi adatokat majd az első negyedéves gyorsjelentés mellett, külön fogja közzétenni.

Nagyon fontos volt a tavalyi év az Astra Zeneca történetében, hiszen a cég az Oxfordi Egyetemmel együtt elkezdett koronavírus elleni vakcinát fejleszteni, továbbá nyélbe ütötte történetének legnagyobb tranzakcióját is az amerikai gyógyszergyártó Alexion felvásárlásával. Bár a nyilvánosság szemei előtt érthetően az AstraZeneca vakcinája van, a cég alaptevékenysége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés