Előfizetői tartalom

Szputnyik V-vakcina: ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények

Portfolio
A Szputnyik V-vakcinával is megkezdődött az oltás Magyarországon, miután az NNK zöld utat adott a vakcinának és így bekerült az engedélyezett vakcinák közé. Első körben a krónikus betegségben nem szenvedők kapják meg a vakcinát, ami a klinikai tesztek alapján közel 92 százalékban nyújt koronavírus védettséget. A Szputnyik V-vakcinával együtt már négy vakcinával zajlik az oltási kampány itthon, az orosz vakcina mellett a Pfizer/BionTech-vakcina, a Moderna-vakcina és az AstraZeneca-vakcina az elérhető koronavírus vakcina Magyarországon (a beérkező szállítmányok függvényében). Az alábbiakban bemutatjuk a Szputnyik V koronavírus-vakcina lehetséges mellékhatásait, szövődményeit.

Engedélyezett vakcinák Magyarországon Jelenleg ötféle koronavírus-vakcina rendelkezik a gyógyszerhatóság engedélyével Magyarországon, a Pfizer/BioNTech-vakcina, a Moderna-vakcina és az AstraZeneca-vakcina az EU engedélyezésének köszönhetően, az Szputnyik V-vakcinát és a kínai Sinopharm vakcinát pedig egyelőre csak az OGYÉI engedélyezte. Miután a napokban a Szputnyik V vakcinának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés