Előfizetői tartalom

Mennyibe kerülnek a koronavírus-vakcinák és miért tízszer olyan drága a kínai, mint az AstraZeneca-vakcina?

Portfolio
Mostanra világossá vált, hogy a koronavírus nem tűnik el magától a világból, szükség lesz a vakcinára és a nyájimmunitásra ahhoz, hogy megszabaduljunk a veszélyes vírustól. Hatalmas eredmény, hogy alig egy évvel a pandémia kitörése után már több elérhető vakcina van a világon a koronavírus ellen. Egyelőre nem tudjuk, hogy ezek a vakcinák meddig nyújtanak védettséget és hogy mennyire hatásosak az új mutánsok ellen, elképzelhető, hogy rendszeres oltásokra lesz szükség, így nem mindegy, hogy milyen áron jutunk a vakcinákhoz. A vakcinák árát több tényező befolyásolja, többek között az alkalmazott technológia, a hozzá kapcsolódó k+f költségek, de még az is, hogy mekkora állami támogatást kapott a gyártó a fejlesztéshez. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen áron érhetőek el a Magyarországon engedélyezett koronavírus-vakcinák és hogy ezek drágák vagy olcsók-e más betegségek vakcináihoz képest.

Részletes összefoglalót tették közzé a neves brit orvosi szaklap, a The Lancet a koronavírus-vakcinákról – szúrta ki Kemenesi Gábor virológus. A koronavírus-járvány nem valószínű, hogy véget ér azelőtt, hogy globálisan, széles körben elérhetőek lesznek a vakcinák, amelyek a nyájimmunitás felé viszik a világot. Számos ország gyógyszerhatóságai engedélyeztek már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés