Előfizetői tartalom

Élesítés előtt a magyar digitális oltásigazolás, de még mindig sok minden változhat a háttérben

A kormány oltásigazolást vezet be, a magyar digitális okmány gyakorlatilag elkészült, élesítés előtt áll, és mint a pénteki közlönyben megjelent, márciusban kezdik meg az első védettségi igazolásokat plasztikos és digitális verzióban kiadni. A magyar verzióhoz képest több funkcióra használható észt digitális oltásigazolási platformról pedig úgy értesültünk, Magyarország egyelőre nem is teszteli a megoldást, mindössze csak meghallgatták az észteket, és vizsgálják az együttműködés lehetőségét. Ez a nemzetközi színtéren is jó esélyekkel induló rendszer képes a teljes oltási kampányról naprakész jelentéseket készíteni, a gyártótól a beoltott betegig feltörhetetlenül leköveti az összes ampullányi vakcinát.

Versenyző és komplementer megoldások Három egymáshoz kapcsolódó, részben egymással versenyző, részben egymást kiegészítő oltásigazolási megoldás bevezetését mérlegelte a kormány: A magyar fejlesztésű, „két appos” digitális oltásigazolásét,  a plasztikkártyás oltásigazolásét, és vizsgálják az észt blokkláncos digitális oltásigazolás bevezetését. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés