Előfizetői tartalom

Koronavírus: Romániában kezdődik az oktatásban, élelmezésben, távközlésben dolgozók oltása

MTI
Romániában megkezdték hétfőn a koronavírus elleni oltást az AstraZeneca vakcinájával is, amelyet a 18 és 55 év közötti felnőttek immunizálására használnak. Romániában így gyakorlatilag most kezdődik a társadalom számára kiemelten fontos munkát végző, illetve fokozott fertőzésveszélynek kitett foglalkoztatási csoportok oltása 55 év alatt is.

A brit-svéd gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett készítmény a harmadik Romániában bevezetett vakcina a Pfizer/BioNTech és a - február 4-étől alkalmazott - Moderna mellett. Romániában 2020. december 27-e óta csaknem 687 ezer embert oltottak be koronavírus ellen, közülük 427 ezren a második dózist is megkapták. A közel 1,1 millió ezer beadott vakcinával - a Bloomberg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés