Előfizetői tartalom

A világ legnagyobb olajexportőre emelné termelését, belengett az olajár

Portfolio
Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb olajexportőre, a Wall Street Journal értesülései szerint azt tervezi, hogy megemeli a termelését a következő hónapokban. Az olajkartell legnagyobb tagja még januárban okozott nagy meglepetést azzal, hogy bejelentette, hogy önkéntes alapon napi 1 millió hordóval csökkenti a produktumát februárban és márciusban. Most azonban az olajárak gyors emelkedése után némileg enyhíthet ezeken a megszorításokon.

A drasztikus termeléscsökkentés mellett még amiatt határozta el magát Szaúd-Arábia korábban, hogy ne alakuljon ki túlkínálat a jelenlegi sérülékeny és bizonytalan piacon. Az olajárak azonban nagyot raliztak az elmúlt hetekben, a Brent és a WTI típus is több mint 20 százalékkal került feljebb az év eleje óta, így előbbi már hordónként 63,7 dollárba kerül, míg utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés