otp
Üzlet

Áttörte a betonfalat az OTP, viszi magával az egész magyar tőzsdét is

Portfolio
Nincs megállás, folytatódik a rali a magyar tőzsdén azt követően, hogy már kedden is kifejezetten erős volt a hazai piac teljesítménye, ami részben a vártnál jobb GDP-adatnak volt köszönhető. A magyar tőzsde zászlóshajójának számító OTP ma is nagyot megy, ráadásul fontos szintet tudott áttörni az árfolyam, így lehet még lendület az emelkedésben.

Nagy ralit láttunk tegnap a magyar tőzsdén az követően, hogy erős hazai GDP-adat érkezett, hiszen a KSH statisztikája alapján tavaly a negyedik negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 1,1 százalékkal meghaladta az előző negyedévit, az adat óriási meglepetést jelent, a piaci elemzők ugyanis 0,4 százalékos csökkentést vártak a november közepétől életbe lépett járványügyi korlátozások miatt. Az egy évvel korábbi szinttől a magyar GDP (szezonálisan és naptárhatással igazítottan) 4,3 százalékkal marad el. A negyedik negyedév kiigazítatlan, éves alapú GDP-csökkenése 3,7 százalék, az erre vonatkozó elemzői várakozás 5,5 százalék volt, vagyis ez a mutató alapján is óriási meglepetés a negyedik negyedévi gazdasági teljesítmény.

Mindeközben Varga Mihály szavainak is örültek a befektetők, hiszen a pénzügyminiszter Facebook-videójában kommentálta a meglepően jó GDP-adatot, amely elmondása szerint sokkal jobb az uniós átlagnál. Elmondta azt is, hogy várakozásai szerint a második negyedévben növekedési pályára áll a magyar gazdaság, két számjegyű növekedés jöhet.

A kedvező gazdasági adatot, illetve a pénzügyminiszter kommentárját követő jó piaci hangulat ma is kitart a magyar tőzsdén, a BUX messze a legjobban teljesítő az európai mezőnyben.

A BUX-komponensekből pedig látszik az, hogy az emelkedés nagy része a legfontosabb hazai bluechip, az OTP jó teljesítményének köszönhető, de a hazai nagypapírok közül szinte kivétel nélkül az összes pluszban tartózkodik.

Ahogy tegnap is beszámoltunk róla, az OTP grafikonja kifejezetten izgalmas, hiszen az árfolyam az elmúlt napokban újra megérkezett a 13 000 – 13 150 forint közötti zónába, amely több szempontból is fontos:

  • több alkalommal szolgált már ellenállásként,
  • ráadásul a tavaly szeptemberi mélypontra és az idén januári lokális csúcsra húzott Fibonacci fontos szintje is ide esik.

Az OTP árfolyama már hetek óta komolyabb beszűkülést mutatott, de ma végül megtörtént a kitörés, amivel jelentősen javult a bankpapír technikai képe és megnyílt a tér fölfelé.

otptecg

További pozitívum, hogy kifejezetten magas forgalom mellett történik a mai emelkedés, természetesen ma is a legforgalmasabb papír az OTP, a 2,2 milliárd forintos forgalom azonban bőven átlag feletti.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
izrael vakcina újranyitás

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
koronavirusszigoritas