fisker
Üzlet

Megszólalt a Wall Street „Őrült Tudósa”, ezt a két elektromos autós részvényt kell venni szerinte

Portfolio
Létezik a Wall Streeten egy elemző, akit csak Őrült Tudósként emlegetnek. Az igazi neve viszont Adam Jonas, és ő Morgan Stanleynél az autóipari és megosztott mobilitási kutatásokért felelős részlegének vezetője, most pedig előállt két olyan részvénnyel, amelyekben szerinte nagy potenciál lehet.

Jonasnak kifejezetten jó meglátásai vannak és nagyon előre gondolkodó, emellett olyan szinten be szoktak jönni az előrejelzései, hogy a Wall Street Őrült Tudósának hívják. Például 2011-ben mindenkinek azt állította, hogy az elektromos autók a feje tetejére állítják a világot, és vételre ajánlotta a Teslát. Ekkor még 5 dollár volt a Tesla árfolyama, ahonnan azóta 170 000 százalékot emelkedett.

Egy másik példa: 2019 végén Jonas azt állította, hogy az űripar óriási növekedés előtt áll, és a Virgin Galacticot venni kell. Ekkor a Virgin Galactic árfolyama 7 dolláron volt, azóta pedig több mint 750 százalékos pluszban van.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy Jonas elég jó tippeket szokott adni, és különösen érdemes figyelni, mikor a szállítási piacokról beszél. Múlt pénteken pedig pontosan ezt tette, mikor azt mondta, hogy van két igazán vonzó részvény az EV-piacon.

Az egyik a Fisker, a másik pedig a QuantumScape.

A Fiskerről Jonas azt állítja, hogy kitűnik az EV-térből, köszönhetően a kevésbé kockázatos és stratégiailag megalapozott üzleti modellje miatt. Jonas szerint a Fisker árfolyama 27 dollárig mehet, ami a mostani árfolyamhoz képest 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Jonas a Fisker esetében a cég eszközkönnyű és „közvetlenül az ügyfélnek” típusú üzleti modelljére gondol, melynek köszönhetően a cég 37 500 dolláros áron fogja piacra dobni az Ocean SUV-t, ami brutálisan olcsó egy luxus e-SUV-hez képest. A Tesla Model X – jelenleg a legközelebbi rivális – több mint 80 000 dollárba kerül.

Jonas szerint, amikor piacra dobják az Oceant, az óriásit fog szólni a fogyasztók körében, és ez a Fiskert is a reflektorfénybe fogja hozni, majd végül az egyik legprominensebb márka lesz az EV-térben.

fisker

A QuantumScape esetében pedig a cég szilárdtestes akkumulátortechnológiáját emelte ki a szakember, amely jól pozícionálja a gyártót az olyan amerikai-székhelyű cégekkel való partnerséghez, mint a Ford, vagy az Apple, mivel utóbbiak vélhetően egy belföldi beszállítót preferálnának. Jones szerint a QuantumScape árfolyama 170 dollárig mehet, ami 172,9 százalékkal van magasabban, mint a múlt pénteki záróár.

quantumscape

(Investorplace)

Címlapkép: Bridget Bennett/Bloomberg via Getty Images

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
frankfurt