GettyImages-1211246435 (2)
Üzlet

Csúnya mínuszban zárt a Nasdaq

Portfolio
Ma tovább folytatódtak az esések a tengerentúlon, a vezető amerikai részvényindexek mindegyike lejjebb került a nyitást követően, különösen a technológiai részvények teljesítenek rosszul már második napja. A Tesla árfolyama alaposan bezuhant a kereskedés megkezdését követően, a Nasdaq egésze mínuszban zárt. A befektetők elsősorban az infláció és a magasabb kötvényhozamok miatt aggódnak, így ezért ütik a növekedési és a technológiai papírokat. Az európai tőzsdéken szintén kedvezőtlen a hangulat, többnyire mérsékelt esések láthatóak. A bitcoint szintén alaposan megütötték, amely már 50 ezer dollár alatt jár.

A végére egészen helyre jött a helyzet

A kereskedés végére pluszba fordult az S&P 500 és a Dow Jones is, a Nasdaq azonban nem tudta ledolgozni a tetemes veszteséget. A kereskedést ma

 • a Dow Jones 0,05%-os, az S&P 500 0,13%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 pedig csúnya, 2,4%-os mínuszban végezte.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Csak enyhén javul a helyzet

A záráshoz közelítve enyhül a hangulat Amerikában, de még mindig nagy mínuszokat látni. A Teslát különösen megviseli a mai kereskedés: az elektromos-autógyártó papírjai 4,08%-os mínuszban van. Azért ütik a Teslát, mert nagyobb bitcoin-kitettséget vettek fel, ami most szintén nagyot esett.

A mai kereskedésben eddig

 • 2,04%-os mínuszban van a Nasdaq,
 • 0,42%-os mínuszban van az S&P 500,
 • 0,19%-os mínuszban van a Dow Jones.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Durva mínuszban a Nasdaq

A koronavírussal kapcsolatos kockázatok, illetve a tech-szektor gyengélkedése miatt rossz a hangulat az amerikai tőzsdéken is: mindhárom fontosabb index mínuszban van. A tech-részvényeket követő Nasdaq elég durva mínuszban van.

 • A Dow Jones 0,62%-os,
 • az S&P 500 1,04%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 3,31%-os mínuszban van.

Mínuszban zárta a napot a BUX

A magyar tőzsde sem zárt jó napot a kedvezőtlenebb nemzetközi hangulatban, a BUX index 1,18 százalékkal került lejjebb. A magyar blue chipek közül az OTP 2,12 százalékkal, a Mol 1,19 százalékkal, a Richter pedig 0,23 százalékkal került lejjebb. Egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni 0,62 százalékkal.

buxzá

Megütötték a technológiai részvényeket a befektetők, folytatódnak az esések

A tegnapi gyenge teljesítmény után ma is folytatódik a technológiai részvények vesszőfutása, a Facebook kivételével valamennyi nagyobb vállalat papírja lejjebb került a nyitást követően. Az eladások mögött az elmúlt időszakban felerősödött inflációs aggodalmak állnak, így a befektetők igyekeznek már most profitot realizálni a magasabb értékeltségű részvényeken.

Tovább a cikkhez

Nem kímélik a Teslát a befektetők, a mai eséssel értékének negyedét vesztette el a cég egy hónap ala

Tovább ütik ma a Teslát a befektetők az általánosan rossz részvénypiaci hangulat mellett, jelenleg több mint 6 százalékos mínuszban jár az árfolyam, és ahogy az lenni szokott, a Tesla esése magával rántotta a többi elektromosautó-gyártót is, szektorszinten is komoly esésről beszélhetünk.

Tovább a cikkhez

Ütik a Nasdaqot, szakad a Tesla

Az előzetes adatoknak megfelelően a befektetők ma is a technológiai részvényeket dobálják elsősorban, a vezető részvényindexek közül az S&P 500 1,2 százalékkal, a Dow Jones 0,6 százalékkal, a Nasdaq pedig 3,1 százalékkal esett a nyitás után.

spnyitó

A Tesla részvényei a tegnapi esés úgy tűnik ma is nagyot zakóznak, már mínusz 10 százalékban állnak a papírok.

teslaaah

Gyengén teljesít ma az OTP és a lengyel bankok is

A magyar tőzsde ma a rosszabbul teljesítők közé tartozik, ami főleg az OTP gyengébb szereplésének köszönhető, mivel már 2,5 százalékos mínuszban áll. Emellett az AutoWallis és a PannErgy is lefelé korrigál többek között. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett a növekvő koronavírusos esetszámok is aggaszthatják a befektetőket.

Az OTP mellett a lengyel bankok is gyengén teljesítenek ma a régiós társak közül. A lengyeleknél is növekedett a koronavírusos fertőzések száma mostanában.

Vérengzés a kriptopiacon, beszakadt a bitcoin

Tovább folytatódik a bitcoin zuhanása ma, ami magával rántott az egész kriptodeviza piacot is, 10-20 százalékos esést látunk a legnépszerűbb kriptopénzek árfolyamában.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat a technológiai részvények vesszőfutása

A kereskedés előtti adatok alapján tovább folytatódhat az amerikai tőzsdék esése, az S&P 500 1,1 százalékkal, a Dow Jones 0,4 százalékkal, míg a Nasdaq 2,6 százalékkal kerülhet lejjebb. Ez azt jelenti, hogy ma is a technológiai és a növekedési részvényeket üthetik elsősorban a befektetők, a Tesla például 5 százalék körüli mínuszban nyithat, az Apple és az Amazon pedig 2-2 százalékkal kerülhet lejjebb a kereskedés megkezdését követően. Az eladásokat továbbra is az inflációval kapcsolatos aggodalmak mozgatják.

nasdi

Tovább esik a bitcoin árfolyama

Egyre rosszabbnak tűnik a bitcoin mai teljesítménye és már 10,7 százalékos a mínusz, vagyis jelenleg a 48 ezer dollár körüli szinteken áll a kriptopénz, bár egy rövid időre 45 ezer dollár alá is benézett már. A befektetőket valószínűleg Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szavai ijeszthették meg a leginkább.

bittecvv

Más kriptodevizák sem mutatnak sokkal jobb képet, az Ethereum már közel 20 százalékkal került lejjebb.

ethre

Van egy szektor itthon, ahol rekordbevételt és csúcsprofitot hozott a koronavírus-válság

Mozgalmas év volt 2020 a globális tőkepiacokon, a koronavírus-járvány valóságos pánikot okozott tavasszal a tőzsdéken, azt követően viszont akkora rali indult, amire a járvány első hullámakor még kevesen számítottak. A tőzsdei forgalom világszerte kiemelkedő volt, igaz ez a hazai piacra is, volt olyan hónap tavaly, amikor egy évtizede nem látott szinten állt a magyar részvénypiaci forgalom. A heves piaci mozgások a hazai befektetőket is megmozgatták, ez pedig korábban soha nem látott bevételt és profitot hozott a magyarországi befektetési szolgáltatóknál.

Tovább a cikkhez

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Tovább a cikkhez

Felpattantak a légitársaságok

Az általánosan rossz részvénypiaci hangulat mellett emelkedik a légitársaságok árfolyama, ami részben annak tudható be, hogy hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök közölte, hogy június 21-től az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását fel lehet oldani Angliában, ha a koronavírus-járvány megfékezését célzó célkitűzések és kritériumok maradéktalanul teljesülnek addig. A CMC Markets elemzője szerint a bejelentés hatására jelentősen megugorhatott a foglalások száma a légitársaságoknál.

Most kiderül, hogyan teljesített tavaly év végén a Magyar Telekom

Csütörtökön teszi közzé a Magyar Telekom a legfrissebb gyorsjelentését, amiben mérsékelten növekvő bevételekről és annál nagyobb mértékben bővülő EBITDA-ról számolhat be a vállalat.

Tovább a cikkhez

Egyre lejjebb a tőzsdék

Egyre lejjebb kerülnek az európai tőzsdék, ami részben az inflációs várakozásokkal, részben pedig a kötvényhozamok emelkedésével magyarázható, de a járványügyi aggodalmak is ronthatják a hangulatot. Mindeközben megérkezett a régió legnagyobb pénzintézetének, a HSBC-nek a gyorsjelentése, mely szerint a koronavírus miatt a bank profitja 34 százalékkal 8,78 milliárd dollárra zuhant tavaly az egy évvel korábbihoz képest, ami bár kedvezőbb volt, mint az elemzői várakozások, az árfolyam mégis mínuszban jár.

Zuhan a Tesla, magával rántotta az egész EV-szektort

A Tesla továbbra is az elektromosautó-gyártó szektor megkerülhetetlen szereplője, ráadásul olyannyira fontos, hogy jellemzően képes az egész szektort megmozgatni. A történelmi csúcsról már több mint 20 százalékot esett a Tesla árfolyama az elmúlt időszakban, és érdekes azt látni, hogy a három legnépszerűbb kínai elektromos autós részvény átlagban szintén közel értékének ötödét vesztette el ugyanezen az időtávon.

Tovább a cikkhez

Lefordulás a tőzsdéken

Hamar elfogyott a kezdeti lendület a tőzsdéken, a legmarkánsabb lefordulást a német tőzsdén láttuk, ahol a kezdeti minimális pluszból 0,9 százalékos mínuszban fordult a DAX. Eközben a magyar tőzsde is már mínuszban jár, a hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tud mérsékelten emelkedni, a leggyengébben pedig az OTP teljesít, melynek árfolyama 0,6 százalékot esett.

BÉT: itt vannak 2020 tőzsdei legjei

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj. A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Tovább a cikkhez

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egy nap alatt, már nem ő a világ leggazdagabb embere

Elon Musk többé nem a világ leggazdagabb embere, miután a Tesla árfolyama 8,6 százalékot zuhant hétfőn, ezzel pedig 15,2 milliárd dollárral csökkent a cégvezér vagyona.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedés az európai tőzsdéken

A nyitást követően többnyire mérsékelt emelkedés látható az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX minimális pluszban áll, míg a francia CAC 0,3 százalékkal, a brit FTSE pedig 0,5 százalékkal került feljebb. Hasonlóan emelkedik a spanyol és az olasz tőzsde is, illetve a magyar is.

daxxxf

Megjött a CIG Pannónia jelentése: nyereségbe váltott a „nemzeti biztosító”

Az előző évi veszteség után 1 milliárd feletti adózás előtti és 735 milliós adózás utáni nyereséggel zárta 2020-at a CIG Pannónia. Az új menedzsment első negyedéve, vagyis 2020 utolsó három hónapja adózás után mindazonáltal még veszteséget hozott. Kezd feltámadni poraiból a nem-életbiztosítási üzletág: szép lassan újraindítják az értékesítést. Az életbiztosítási díjbevételek a negyedik negyedévben 4,5%-kal múlták felül az egy évvel korábbit, és az értékesítés is kezd magához térni, de az új növekedési stratégia megvalósítása még a jövő zenéje az önmagát "nemzeti biztosítónak" nevező társaságnál.

Tovább a cikkhez

Pluszban nyitott a BUX

A BUX index 0,3 százalékkal került feljebb a nyitást követően, a magyar blue chipek közül az OTP stagnál, míg a Mol 0,6 százalékkal, a Richter 0,3 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékkal emelkedett.

buxnyit

Belép a távközlési piacra a 4iG, hazai és régiós terjeszkedés a cél

Fontos bejelentést tett ma a 4iG, a vállalat belép a távközlési piacra, az Antenna Hungáriával közösen hazai és régiós terjeszkedés a cél. A 4iG Magyarország vezető, és a térség egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában szerez többségi tulajdonrészt, ezzel gyakorlatilag új iparágba lép be, ezzel pedig újabb pályán versenyez majd a hazai távközlési szolgáltatókkal, például a Magyar Telekommal is.

Tovább a cikkhez

Zuhan a bitcoin, húzza lefelé a többi kriptodevizát is

Magasról lehet nagyot esni, ez most a bitcoinra és úgy általában a kriptodevizákra is igaz. Az elmúlt hetek ralija után történelmi csúcsra emelkedett több kriptodeviza árfolyama, most pedig elindult a profitrealizálás, ráadásul nagy forgalom mellett esnek az árfolyamok.

Tovább a cikkhez

Olyan Tesla-gyilkos érkezik a tőzsdére, aminek 800 kilométeres hatótávú elektromos autója van

A Tesla riválisának kikiáltott luxus elektromosautó-gyártó Lucid Motors hétfőn bejelentette, hogy sikerült megegyeznie a Churchill Capital IV Corp nevű SPAC-kel, így 11,75 milliárd dolláros értékeltsége mellett a tőzsdére fog lépni.

Tovább a cikkhez

Emelkedhetnek az európai tőzsdék

 • A vezető amerikai részvényindexek felemás napot zártak tegnap: a Dow Jones minimális 0,09 százalékkal emelkedett, ugyanakkor az S&P 500 és a Nasdaq lejjebb került, előbbi 0,77 százalékkal, míg utóbbi közel 2,5 százalékkal. Különösen a technológiai részvények teljesítettek rosszul, az Apple például 2,98 százalékos, a Tesla pedig 8,55 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Ennek oka, hogy a befektetők aggódnak a növekvő kötvényhozamok és egy esetlegesen magasabb infláció miatt, így elsősorban a növekedési részvényeket adták el. A ciklikus papírok ellenben jobban teljesítettek, köztük az ipari és olajvállalatok.
 • Az ázsiai tőzsdéken felemás kép látható, a kedvezőtlenebb amerikai hangulatot ellensúlyozta a vakcinákkal kapcsolatos befektetői optimizmus, az ausztrál börze 0,9 százalékkal, a hongkongi és a szingapúri részvényindexek pedig 1,1, illetve 0,7 százalékkal kerültek feljebb. Ezzel szemben a koreai Kospi 0,3 százalékkal, a sanghaji tőzsde pedig 0,2 százalékkal került lejjebb. A japán tőzsde ünnepnap miatt zárva tart.
 • A határidős amerikai indexek emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,3 százalékos pluszban áll.
 • Gazdasági adatok szempontjából ma az MNB tart kamatdöntő ülést délután és ezen kívül kötvényvásárlási aukciót is tart a jegybank. Külföldön az eurózóna inflációs mutatója érkezik, de ez csak felülvizsgálata lesz az első becslésnek. Az inflációs félelmek egyre nőnek a fejlett gazdaságokban, és ez vélhetően Magyarországra is begyűrűzik majd, egyelőre viszont nincs nyomás a jegybankon.
 • Az olaj árfolyama mintegy fél százalékkal feljebb került, a Brent ára így hordónként már 66 dollár, a WTI pedig 62,5 dolláron áll. Az arany árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb unciánként 1811 dollárra.
 • A forint árfolyama az euróval szemben stagnál, a dollárral szemben pedig erősödik, egy euró ára 359,2 forint, míg a dollár a 295,1 forintos szinten áll.

Tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, itthon a Graphisoft Park és a CIG Pannónia teszi közzé számait, míg nemzetközi téren többek között a Home Depot és az HSBC.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Sok pénzt hozhatnak, de csak óvatosan a kriptodevizákkal!

A nagyobb hozam érdekében érdemes a portfólió egy részét kockázatosabb eszközökben tartani, de nem árt az óvatosság, különösen a kriptodevizákkal. Dénes Szilárd, az MKB Bank Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások igazgatója a Portfolio-nak adott interjúban beszélt arról a kisbefektetői őrületről is, amit most a tőzsdéken látni. Szerinte olyan erőt képviselnek, ami igazi turbulenciát okozhat a piacokon.

Tovább a cikkhez

Doktor Balsors szerint manipuláció hajtja a bitcoin árát, megint sok százezren pórul járhatnak

Nem az inflációs félelmek, hanem a masszív manipuláció hajtja felfelé a bitcoin árfolyamát – mondta a Yahoo Finance-nak Nouriel Roubini. A befektetési guru szerint most ott tartunk, ahol 2017-ben, amikor sokan a csúcson szálltak be, majd ráfáztak a kriptodevizával.

Tovább a cikkhez

Keményen nekiment a bitcoinnak az amerikai pénzügyminiszter

Erősen spekulatív eszköz, melynél számolni kell az extrém volatilitással, ezért aggasztó, hogy esetleg a befektetők jelentős veszteséget szenvednek el – jellemezte a bitcoint hétfőn Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter. A Fed egykori elnöke szerint a kriptodeviza jelenleg nem hatékony fizetési módszer a fentiek miatt.

Tovább a cikkhez
érettségi iskola vizsga
kínai vakcina oltás egészségügy
szlovakia_koroonavirus

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
netflix