GettyImages-1211246435 (2)
Üzlet

Csúnya mínuszban zárt a Nasdaq

Portfolio
Ma tovább folytatódtak az esések a tengerentúlon, a vezető amerikai részvényindexek mindegyike lejjebb került a nyitást követően, különösen a technológiai részvények teljesítenek rosszul már második napja. A Tesla árfolyama alaposan bezuhant a kereskedés megkezdését követően, a Nasdaq egésze mínuszban zárt. A befektetők elsősorban az infláció és a magasabb kötvényhozamok miatt aggódnak, így ezért ütik a növekedési és a technológiai papírokat. Az európai tőzsdéken szintén kedvezőtlen a hangulat, többnyire mérsékelt esések láthatóak. A bitcoint szintén alaposan megütötték, amely már 50 ezer dollár alatt jár.

A végére egészen helyre jött a helyzet

A kereskedés végére pluszba fordult az S&P 500 és a Dow Jones is, a Nasdaq azonban nem tudta ledolgozni a tetemes veszteséget. A kereskedést ma

 • a Dow Jones 0,05%-os, az S&P 500 0,13%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 pedig csúnya, 2,4%-os mínuszban végezte.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Csak enyhén javul a helyzet

A záráshoz közelítve enyhül a hangulat Amerikában, de még mindig nagy mínuszokat látni. A Teslát különösen megviseli a mai kereskedés: az elektromos-autógyártó papírjai 4,08%-os mínuszban van. Azért ütik a Teslát, mert nagyobb bitcoin-kitettséget vettek fel, ami most szintén nagyot esett.

A mai kereskedésben eddig

 • 2,04%-os mínuszban van a Nasdaq,
 • 0,42%-os mínuszban van az S&P 500,
 • 0,19%-os mínuszban van a Dow Jones.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Durva mínuszban a Nasdaq

A koronavírussal kapcsolatos kockázatok, illetve a tech-szektor gyengélkedése miatt rossz a hangulat az amerikai tőzsdéken is: mindhárom fontosabb index mínuszban van. A tech-részvényeket követő Nasdaq elég durva mínuszban van.

 • A Dow Jones 0,62%-os,
 • az S&P 500 1,04%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 3,31%-os mínuszban van.

Mínuszban zárta a napot a BUX

A magyar tőzsde sem zárt jó napot a kedvezőtlenebb nemzetközi hangulatban, a BUX index 1,18 százalékkal került lejjebb. A magyar blue chipek közül az OTP 2,12 százalékkal, a Mol 1,19 százalékkal, a Richter pedig 0,23 százalékkal került lejjebb. Egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni 0,62 százalékkal.

buxzá

Megütötték a technológiai részvényeket a befektetők, folytatódnak az esések

A tegnapi gyenge teljesítmény után ma is folytatódik a technológiai részvények vesszőfutása, a Facebook kivételével valamennyi nagyobb vállalat papírja lejjebb került a nyitást követően. Az eladások mögött az elmúlt időszakban felerősödött inflációs aggodalmak állnak, így a befektetők igyekeznek már most profitot realizálni a magasabb értékeltségű részvényeken.

Tovább a cikkhez

Nem kímélik a Teslát a befektetők, a mai eséssel értékének negyedét vesztette el a cég egy hónap ala

Tovább ütik ma a Teslát a befektetők az általánosan rossz részvénypiaci hangulat mellett, jelenleg több mint 6 százalékos mínuszban jár az árfolyam, és ahogy az lenni szokott, a Tesla esése magával rántotta a többi elektromosautó-gyártót is, szektorszinten is komoly esésről beszélhetünk.

Tovább a cikkhez

Ütik a Nasdaqot, szakad a Tesla

Az előzetes adatoknak megfelelően a befektetők ma is a technológiai részvényeket dobálják elsősorban, a vezető részvényindexek közül az S&P 500 1,2 százalékkal, a Dow Jones 0,6 százalékkal, a Nasdaq pedig 3,1 százalékkal esett a nyitás után.

spnyitó

A Tesla részvényei a tegnapi esés úgy tűnik ma is nagyot zakóznak, már mínusz 10 százalékban állnak a papírok.

teslaaah

Gyengén teljesít ma az OTP és a lengyel bankok is

A magyar tőzsde ma a rosszabbul teljesítők közé tartozik, ami főleg az OTP gyengébb szereplésének köszönhető, mivel már 2,5 százalékos mínuszban áll. Emellett az AutoWallis és a PannErgy is lefelé korrigál többek között. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett a növekvő koronavírusos esetszámok is aggaszthatják a befektetőket.

Az OTP mellett a lengyel bankok is gyengén teljesítenek ma a régiós társak közül. A lengyeleknél is növekedett a koronavírusos fertőzések száma mostanában.

Vérengzés a kriptopiacon, beszakadt a bitcoin

Tovább folytatódik a bitcoin zuhanása ma, ami magával rántott az egész kriptodeviza piacot is, 10-20 százalékos esést látunk a legnépszerűbb kriptopénzek árfolyamában.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat a technológiai részvények vesszőfutása

A kereskedés előtti adatok alapján tovább folytatódhat az amerikai tőzsdék esése, az S&P 500 1,1 százalékkal, a Dow Jones 0,4 százalékkal, míg a Nasdaq 2,6 százalékkal kerülhet lejjebb. Ez azt jelenti, hogy ma is a technológiai és a növekedési részvényeket üthetik elsősorban a befektetők, a Tesla például 5 százalék körüli mínuszban nyithat, az Apple és az Amazon pedig 2-2 százalékkal kerülhet lejjebb a kereskedés megkezdését követően. Az eladásokat továbbra is az inflációval kapcsolatos aggodalmak mozgatják.

nasdi

Tovább esik a bitcoin árfolyama

Egyre rosszabbnak tűnik a bitcoin mai teljesítménye és már 10,7 százalékos a mínusz, vagyis jelenleg a 48 ezer dollár körüli szinteken áll a kriptopénz, bár egy rövid időre 45 ezer dollár alá is benézett már. A befektetőket valószínűleg Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szavai ijeszthették meg a leginkább.

bittecvv

Más kriptodevizák sem mutatnak sokkal jobb képet, az Ethereum már közel 20 százalékkal került lejjebb.

ethre

Van egy szektor itthon, ahol rekordbevételt és csúcsprofitot hozott a koronavírus-válság

Mozgalmas év volt 2020 a globális tőkepiacokon, a koronavírus-járvány valóságos pánikot okozott tavasszal a tőzsdéken, azt követően viszont akkora rali indult, amire a járvány első hullámakor még kevesen számítottak. A tőzsdei forgalom világszerte kiemelkedő volt, igaz ez a hazai piacra is, volt olyan hónap tavaly, amikor egy évtizede nem látott szinten állt a magyar részvénypiaci forgalom. A heves piaci mozgások a hazai befektetőket is megmozgatták, ez pedig korábban soha nem látott bevételt és profitot hozott a magyarországi befektetési szolgáltatóknál.

Tovább a cikkhez

Az OTP a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég, de egy midcap is felfért a dobogóra

Tovább javult a hazai tőzsdei vállalatok transzparenciája, mindegyik magyar cég jobb eredményt ért el az idei felmérésünkben, mint egy évvel korábban. A blue chipek továbbra is az élmezőnyben vannak, de a midcapek is kezdik beérni őket, sőt, idén egyikük felállhatott a dobogó harmadik helyére - derül ki a Portfolio idén már 20. alkalommal elkészített transzparencia-felméréséből, amelynek szakmai partnere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) volt, és amely 19 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült.Az idei felmérés alapján a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat az OTP lett, a bankot a Mol követi a listán és idén a dobogóra felfért egy midcap is, a Graphisoft Park a harmadik helyet szerezte meg.A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén, a BÉT Legek díjátadón a Tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit díjazza, a ma megtartott eseményen a Portfolio felmérése alapján a BÉT a kibocsátói transzparencia díjat az OTP-nek, a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Parknak, a legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díjat pedig Réthy Róbertnek, a Mol befektetői kapcsolatok vezetőjének adta át.

Tovább a cikkhez

Felpattantak a légitársaságok

Az általánosan rossz részvénypiaci hangulat mellett emelkedik a légitársaságok árfolyama, ami részben annak tudható be, hogy hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök közölte, hogy június 21-től az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását fel lehet oldani Angliában, ha a koronavírus-járvány megfékezését célzó célkitűzések és kritériumok maradéktalanul teljesülnek addig. A CMC Markets elemzője szerint a bejelentés hatására jelentősen megugorhatott a foglalások száma a légitársaságoknál.

Most kiderül, hogyan teljesített tavaly év végén a Magyar Telekom

Csütörtökön teszi közzé a Magyar Telekom a legfrissebb gyorsjelentését, amiben mérsékelten növekvő bevételekről és annál nagyobb mértékben bővülő EBITDA-ról számolhat be a vállalat.

Tovább a cikkhez

Egyre lejjebb a tőzsdék

Egyre lejjebb kerülnek az európai tőzsdék, ami részben az inflációs várakozásokkal, részben pedig a kötvényhozamok emelkedésével magyarázható, de a járványügyi aggodalmak is ronthatják a hangulatot. Mindeközben megérkezett a régió legnagyobb pénzintézetének, a HSBC-nek a gyorsjelentése, mely szerint a koronavírus miatt a bank profitja 34 százalékkal 8,78 milliárd dollárra zuhant tavaly az egy évvel korábbihoz képest, ami bár kedvezőbb volt, mint az elemzői várakozások, az árfolyam mégis mínuszban jár.

Zuhan a Tesla, magával rántotta az egész EV-szektort

A Tesla továbbra is az elektromosautó-gyártó szektor megkerülhetetlen szereplője, ráadásul olyannyira fontos, hogy jellemzően képes az egész szektort megmozgatni. A történelmi csúcsról már több mint 20 százalékot esett a Tesla árfolyama az elmúlt időszakban, és érdekes azt látni, hogy a három legnépszerűbb kínai elektromos autós részvény átlagban szintén közel értékének ötödét vesztette el ugyanezen az időtávon.

Tovább a cikkhez

Lefordulás a tőzsdéken

Hamar elfogyott a kezdeti lendület a tőzsdéken, a legmarkánsabb lefordulást a német tőzsdén láttuk, ahol a kezdeti minimális pluszból 0,9 százalékos mínuszban fordult a DAX. Eközben a magyar tőzsde is már mínuszban jár, a hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tud mérsékelten emelkedni, a leggyengébben pedig az OTP teljesít, melynek árfolyama 0,6 százalékot esett.

BÉT: itt vannak 2020 tőzsdei legjei

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj. A BÉT Legek díjak átadásával a BÉT a hazai tőkepiac további fejlődését kívánja ösztönözni.

Tovább a cikkhez

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egy nap alatt, már nem ő a világ leggazdagabb embere

Elon Musk többé nem a világ leggazdagabb embere, miután a Tesla árfolyama 8,6 százalékot zuhant hétfőn, ezzel pedig 15,2 milliárd dollárral csökkent a cégvezér vagyona.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedés az európai tőzsdéken

A nyitást követően többnyire mérsékelt emelkedés látható az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX minimális pluszban áll, míg a francia CAC 0,3 százalékkal, a brit FTSE pedig 0,5 százalékkal került feljebb. Hasonlóan emelkedik a spanyol és az olasz tőzsde is, illetve a magyar is.

daxxxf

Megjött a CIG Pannónia jelentése: nyereségbe váltott a „nemzeti biztosító”

Az előző évi veszteség után 1 milliárd feletti adózás előtti és 735 milliós adózás utáni nyereséggel zárta 2020-at a CIG Pannónia. Az új menedzsment első negyedéve, vagyis 2020 utolsó három hónapja adózás után mindazonáltal még veszteséget hozott. Kezd feltámadni poraiból a nem-életbiztosítási üzletág: szép lassan újraindítják az értékesítést. Az életbiztosítási díjbevételek a negyedik negyedévben 4,5%-kal múlták felül az egy évvel korábbit, és az értékesítés is kezd magához térni, de az új növekedési stratégia megvalósítása még a jövő zenéje az önmagát "nemzeti biztosítónak" nevező társaságnál.

Tovább a cikkhez

Pluszban nyitott a BUX

A BUX index 0,3 százalékkal került feljebb a nyitást követően, a magyar blue chipek közül az OTP stagnál, míg a Mol 0,6 százalékkal, a Richter 0,3 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékkal emelkedett.

buxnyit

Belép a távközlési piacra a 4iG, hazai és régiós terjeszkedés a cél

Fontos bejelentést tett ma a 4iG, a vállalat belép a távközlési piacra, az Antenna Hungáriával közösen hazai és régiós terjeszkedés a cél. A 4iG Magyarország vezető, és a térség egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában szerez többségi tulajdonrészt, ezzel gyakorlatilag új iparágba lép be, ezzel pedig újabb pályán versenyez majd a hazai távközlési szolgáltatókkal, például a Magyar Telekommal is.

Tovább a cikkhez

Zuhan a bitcoin, húzza lefelé a többi kriptodevizát is

Magasról lehet nagyot esni, ez most a bitcoinra és úgy általában a kriptodevizákra is igaz. Az elmúlt hetek ralija után történelmi csúcsra emelkedett több kriptodeviza árfolyama, most pedig elindult a profitrealizálás, ráadásul nagy forgalom mellett esnek az árfolyamok.

Tovább a cikkhez

Olyan Tesla-gyilkos érkezik a tőzsdére, aminek 800 kilométeres hatótávú elektromos autója van

A Tesla riválisának kikiáltott luxus elektromosautó-gyártó Lucid Motors hétfőn bejelentette, hogy sikerült megegyeznie a Churchill Capital IV Corp nevű SPAC-kel, így 11,75 milliárd dolláros értékeltsége mellett a tőzsdére fog lépni.

Tovább a cikkhez

Emelkedhetnek az európai tőzsdék

 • A vezető amerikai részvényindexek felemás napot zártak tegnap: a Dow Jones minimális 0,09 százalékkal emelkedett, ugyanakkor az S&P 500 és a Nasdaq lejjebb került, előbbi 0,77 százalékkal, míg utóbbi közel 2,5 százalékkal. Különösen a technológiai részvények teljesítettek rosszul, az Apple például 2,98 százalékos, a Tesla pedig 8,55 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Ennek oka, hogy a befektetők aggódnak a növekvő kötvényhozamok és egy esetlegesen magasabb infláció miatt, így elsősorban a növekedési részvényeket adták el. A ciklikus papírok ellenben jobban teljesítettek, köztük az ipari és olajvállalatok.
 • Az ázsiai tőzsdéken felemás kép látható, a kedvezőtlenebb amerikai hangulatot ellensúlyozta a vakcinákkal kapcsolatos befektetői optimizmus, az ausztrál börze 0,9 százalékkal, a hongkongi és a szingapúri részvényindexek pedig 1,1, illetve 0,7 százalékkal kerültek feljebb. Ezzel szemben a koreai Kospi 0,3 százalékkal, a sanghaji tőzsde pedig 0,2 százalékkal került lejjebb. A japán tőzsde ünnepnap miatt zárva tart.
 • A határidős amerikai indexek emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,3 százalékos pluszban áll.
 • Gazdasági adatok szempontjából ma az MNB tart kamatdöntő ülést délután és ezen kívül kötvényvásárlási aukciót is tart a jegybank. Külföldön az eurózóna inflációs mutatója érkezik, de ez csak felülvizsgálata lesz az első becslésnek. Az inflációs félelmek egyre nőnek a fejlett gazdaságokban, és ez vélhetően Magyarországra is begyűrűzik majd, egyelőre viszont nincs nyomás a jegybankon.
 • Az olaj árfolyama mintegy fél százalékkal feljebb került, a Brent ára így hordónként már 66 dollár, a WTI pedig 62,5 dolláron áll. Az arany árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb unciánként 1811 dollárra.
 • A forint árfolyama az euróval szemben stagnál, a dollárral szemben pedig erősödik, egy euró ára 359,2 forint, míg a dollár a 295,1 forintos szinten áll.

Tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, itthon a Graphisoft Park és a CIG Pannónia teszi közzé számait, míg nemzetközi téren többek között a Home Depot és az HSBC.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Sok pénzt hozhatnak, de csak óvatosan a kriptodevizákkal!

A nagyobb hozam érdekében érdemes a portfólió egy részét kockázatosabb eszközökben tartani, de nem árt az óvatosság, különösen a kriptodevizákkal. Dénes Szilárd, az MKB Bank Treasury Értékesítési és Befektetési Szolgáltatások igazgatója a Portfolio-nak adott interjúban beszélt arról a kisbefektetői őrületről is, amit most a tőzsdéken látni. Szerinte olyan erőt képviselnek, ami igazi turbulenciát okozhat a piacokon.

Tovább a cikkhez

Doktor Balsors szerint manipuláció hajtja a bitcoin árát, megint sok százezren pórul járhatnak

Nem az inflációs félelmek, hanem a masszív manipuláció hajtja felfelé a bitcoin árfolyamát – mondta a Yahoo Finance-nak Nouriel Roubini. A befektetési guru szerint most ott tartunk, ahol 2017-ben, amikor sokan a csúcson szálltak be, majd ráfáztak a kriptodevizával.

Tovább a cikkhez

Keményen nekiment a bitcoinnak az amerikai pénzügyminiszter

Erősen spekulatív eszköz, melynél számolni kell az extrém volatilitással, ezért aggasztó, hogy esetleg a befektetők jelentős veszteséget szenvednek el – jellemezte a bitcoint hétfőn Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter. A Fed egykori elnöke szerint a kriptodeviza jelenleg nem hatékony fizetési módszer a fentiek miatt.

Tovább a cikkhez
frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
frankfurt