appleiphone12
Üzlet

Nagy siker az új iPhone, a világ legnagyobb mobilgyártója lett az Apple

Portfolio
Az Apple értékesítette a legtöbb okostelefont a világon 2020 negyedik negyedévében, így a globális eladások volumenét tekintve a világ legnagyobb mobilgyártója volt az év utolsó negyedévében – derül ki a Gartner friss jelentéséből. A teljes 2020-as évet tekintve megőrizte vezető pozícióját a Samsung, de jelentősen csökkentek az értékesítései az előző évhez képest.

Csökkentek a globális okostelefon-értékesítések 2020 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, összesen 384,6 millió darab készüléket adtak el 2020 októbere és decembere között, ami 5,4 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőttihez képest.

Az öt legnagyobb mobilgyártó közül a Samsung és a Huawei eladásai csökkentek. Az amerikai szankciókkal sújtott kínai mobilgyártó értékesítései több mint 40 százalékkal estek év/év alapon, a Samsungnál pedig közel 12 százalékos csökkenés volt az eladásokban. A számok alapján a Huawei vergődéséből a kínai versenytársak profitálnak, különösen a Xiaomi, amely közel 34 százalékkal tudta növelni értékesítéseit a negyedik negyedévben, de az Oppo is közel 13 százalékkal növelte eladásait.

Úgy tűnik, hogy az új, 5G-s iPhone 12-es széria népszerű volt a karácsonyi időszakban, az Apple ugyanis közel 15 százalékkal tudta növelni az eladásait és a negyedik negyedévben a világ legnagyobb mobilgyártója volt, közel 80 millió darabos értékesítéssel. Pedig a megszokottnál később, csak októberben dobta piacra az új telefonokat az Apple és nem is volt a negyedév elejétől elérhető még.

2016 óta nem fordult elő, hogy az Apple meg tudta volna szerezni az első helyet a globális mobilpiacon.

A teljes 2020-as évben 1 347,9 millió új okostelefon talált gazdára a világban (minden márkából), ami közel 13 százalékos visszaesés 2019-hez képest.

A Samsung eladásai csökkentek tavaly (csaknem 15 százalékkal), de még így is meg tudta őrizni vezető pozícióját a vállalat, 18,8 százalékos piaci részesedéssel a 2020-as értékesítésekből. Az Apple felért a második helyre az éves eladási volumennel, miután 3 százalékkal több készüléket adott el, mint egy évvel korábban és ezzel közel 15 százalékos piaci részesedést szerzett. A hanyatló Huawei még a harmadik legnagyobb gyártó volt 2020-ban, de drámaian zuhannak az eladásai, miközben a tavaly negyedik helyet megszerző Xiaomi tör előre.

A Gartner elemzői szerint a 2021-es évet az határozza majd meg, hogy az olcsóbb 5G-s telefonok érkezése és az innovációk fényében döntenek a fogyasztók a meglévő telefonjuk cseréjéről. Kínán kívül az 5G-s készülékek nagyobb választéka dobhatja meg az okostelefon-eladásokat 2021-ben.

mobil mobilbank netbank
érettségi iskola vizsga
kínai vakcina oltás egészségügy

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
netflix