Előfizetői tartalom

Túl drágának találta az üzemanyagok árát, durván beavatkozott a populista elnök

Portfolio
A többségében állami tulajdonban lévő Petrobras részvényei hatalmasat zakóztak tegnap, miután az ország populista elnöke, Jair Bolsonaro bejelentette, hogy lecseréli a cég vezérigazgatóját egy nyugalmazott tábornokra, mivel drágának találta az üzemanyagok árát, és az sem tetszett neki, hogy otthonról dolgozott a CEO. A politikai jellegű döntésnek azonban komoly következményei lehetnek hosszabb távon.

Hódít a populizmus és az intervenció Az elmúlt években több országban is megfigyelhető volt a populizmus előretörése, elég csak Donald Trumpra gondolni, de akár a török vezetőt, Recep Tayyip Erdogant is ki lehetne emelni, aki saját vejét, Berat Albayrakot nevezte ki korábban pénzügyminiszternek. Szintén nem lehetett elmenni Jair Bolsonaro mellett sem, aki extrém nézeteivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés