Előfizetői tartalom

Zuhan a Tesla, magával rántotta az egész EV-szektort

Portfolio
A Tesla továbbra is az elektromosautó-gyártó szektor megkerülhetetlen szereplője, ráadásul olyannyira fontos, hogy jellemzően képes az egész szektort megmozgatni. A történelmi csúcsról már több mint 20 százalékot esett a Tesla árfolyama az elmúlt időszakban, és érdekes azt látni, hogy a három legnépszerűbb kínai elektromos autós részvény átlagban szintén közel értékének ötödét vesztette el ugyanezen az időtávon.

A Tesla árfolyama 8,6 százalékot esett 714,5 dollárig hétfőn, ami 186 dollárral alacsonyabb, mint a 900,4 dolláros történelmi csúcs, amit januárban, szűk egy hónapja ért el az árfolyam, ez 20,7 százalékos esésnek felel meg a csúcshoz képest. Bár jellemzően részvények egy csoportjára szokták alkalmazni a medvepiac kifejezést – 20 százalékos esés a csúcsról – de jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés