Előfizetői tartalom

Ez a szoftvercég már kitömte magát bitcoinnal, sokat is kerestek rajta

Portfolio
A Microstrategy eddig sem aprózta el a bitcoinnal kapcsolatos befektetéseit, és már korábban is sokat vásároltak a kriptopénzből, de most újabb egy milliárd dollárt költöttek el rá. Ezzel jelenleg már több mint 90 ezer darab bitcoinnal rendelkeznek, amiket átlagosan 24 ezer dollárért vettek, vagyis eddig nem volt rossz befektetés.

Az üzleti intelligenciával foglalkozó cég volt az első olyan nyilvános részvénytársaság, amely a készpénzállományának egy jelentős részét bitcoinra konvertálta. Tavaly augusztus 11-én tettek egy merész húzást, és 250 millió dollárért vásároltak több mint 21 ezer bitcoint az akkor még relatíve olcsó 12 ezer dollár körüli árfolyamon. Ekkor a vállalat vezérigazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés