Előfizetői tartalom

Sikerült a csúcsdöntés a Richternek - Merre tovább?

Portfolio
Rekord árbevételt ért el a negyedik negyedévben a Richter és felülmúlta az elemzői várakozásokat is, a negyedéves adózott eredmény azonban elmaradt a Portfolio által készített elemzői konszenzustól - derült ki a péntek hajnalban publikált gyorsjelentésből. A teljes 2020-as évet tekintve viszont profitszinten is rekordot tudott dönteni a cég, amiben nagy szerepe volt a Vraylar kiemelkedő amerikai értékesítéseinek. A növekedési kilátások szempontjából kedvező, hogy januárban lezárt egy fontos akvizíciót a cég, amellyel tovább bővül a magyar gyógyszergyártó nőgyógyászati portfoliója. A Richter részvényei idén történelmi csúcsra szárnyaltak és egy jelentős emelkedésen van túl az árfolyam, a papírok mégsem tekinthetők drágának sem a szektortársakhoz képest, sem pedig historikus viszonylatban jelenleg.

Várt feletti bevétel és várt alatti profit a Richternél Péntek hajnalban tette közzé 2020 negyedik negyedéves gyorsjelentését a Richter, amelyben a Portfolio elemzői konszenzusához képest magasabb árbevételről és üzemi eredményről számolt be a társaság, a bruttó fedezet és az adózott eredmény azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól. A Richter negyedéves bevétele...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái