GettyImages-1206147315 (1)
Üzlet

Megtorpant a rali az amerikai tőzsdéken, ütötték a tőzsdéket a befektetők

Portfolio
Ma jóval gyengébb volt az amerikai tőzsdék teljesítménye, lejjebb került az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is. Elsősorban a technológiai és a növekedési részvények teljesítenek rosszabbul, köztük az elektromosautó-gyártók. Tegnap még nagyobb emelkedés volt látható, amit segített, hogy az amerikai gyógyszerhatóság elfogadta a Johnson & Johnson egydózisú vakcináját, illetve kedvezően alakulnak a koronavírusos esetszámok. Emellett mérséklődtek a kötvényhozamok is, és hamarosan jöhet az újabb nagy pénzügyi mentőcsomag. Az ázsiai tőzsdéken felemás volt a teljesítmény, míg Európában a stabil inflációs adatok után javul a hangulat és mérsékelt emelkedés látható.

A végére megreccsentek a piacok

A zárás előtti óráig kitartott a Dow erőtlen emelkedése, aztán győztek a medvék és beszakadt mindhárom index. Elsősorban a techcégek húzták le a kedélyeket.

A kereskedés végére

 • a Dow Jones 0,46%-os,
 • az S&P 500 0,81%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,16%-os mínuszban zárt.
A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem túl izgalmas a mai kereskedés

Két óra van már csak zárásig, továbbra sem láthatunk jelentős mozgásokat az amerikai tőzsdéken. A Dow enyhe pluszban, a Nasdaq és az S&P 500 enyhe mínuszban vannak.

A következő a helyzet jelen állás szerint:

 • Dow: +0,08%
 • S&P 500: -0,1%
 • Nasdaq 100: -0,16%.
A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel próbálkozik a Dow

Bő három órával piaczárás előtt emelkedéssel próbálkozik a Dow Jones, de a tech-részvényeket még mindig püfölik és az S&P sem hagyta még el a negatív territóriumot.

Nyitás óta

 • a Dow Jones 0,11%-os pluszban,
 • az S&P 500 0,16%-os mínuszban,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,15%-os mínuszban van.
A DOW árfolyamának alakulása
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mínuszban zárt a BUX

A kedvezőbb európai hangulat ellenére ma 0,69 százalékos mínuszban zárt a BUX, elsősorban az OTP gyengébb teljesítményének köszönhetően, amely 1,72 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom részvényei szintén estek, 049 százalékos mínuszban zárták a napot. Ezzel a szemben a Mol minimálisan 0,09 százalékkal emelkedni tudott, míg a Richter papírjai 0,18 százalékkal kerültek feljebb.

buxzáróóó

A Tesla-riválisok részvényeitől szabadulnak a befektetők, gyenge volt az értékesítés

A mai kereskedésben kifejezetten gyengén teljesítenek az elektromosautó-gyártók, köztük főleg a feltörekvő Tesla-riválisok. A gyengébb teljesítmény mögött elsősorban a Nio kedvezőtlenebb gyorsjelentése állhat, mivel a vártnál nagyobbak voltak a veszteségei, de emellett a februári értékesítések is gyengék voltak több gyártó esetében is.

Tovább a cikkhez

Felemás nyitás az amerikai tőzsdéken, az elektromos autós részvényeket adják a befektetők

Az amerikai tőzsdék felemás képet mutatnak a piacnyitást követően, az S&P 500 0,2 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq 0,3 százalékkal, míg a Dow Jones a kedvezőtlenebb előjelek ellenére stagnál. Úgy tűnik, hogy a befektetők ma is a technológiai és növekedési részvényeket adják inkább, köztük az elektromosautó-gyártókat: az XPeng 7 százalékkal, a Nio 9 százalékkal, a Li Auto 4 százalékkal, a Tesla pedig 1,2 százalékkal került lejjebb. Ebben annak is szerepe van, hogy a Nio eredményei a vártnál gyengébbek lettek, és figyelmeztetett, hogy a globális chiphiány lassíthatja a termelését.

sppp

Iránykeresés jöhet az amerikai tőzsdéken

A tegnapi nagy ralit követően ma nem várható hasonlóan erős teljesítmény a tengerentúlon, a kereskedést megelőző adatok alapján iránykeresés várható az S&P 500 és a Nasdaq esetében is, míg a Dow Jones 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb. Az előző napi erős teljesítményt több tényező okozta, köztük a várható újabb pénzügyi mentőcsomag, a kötvényhozamok mérséklődése és a Johnson & Johnson egydózisos vakcinájának elfogadása. 

ispx

Jól teljesít ma az Alteo

Ma kifejezetten jól teljesítenek az Alteo részvényei, és már 3,85 százalékkal kerültek feljebb 1 215 forintra. A társaság tegnap tette közzé gyorsjelentését, amely alapján látható, hogy tavaly az árbevétel, az EBITDA és az adózott eredmény is növekedni tudott. Kifejezetten válságállónak bizonyult az üzleti modell. A forgalom mértéke azonban kifejezetten alacsony az elmúlt 30 nap átlagához képest.

alteeeoo

Meglepte az elemzőket a Zoom teljesítménye, szárnyal az árfolyam

A Zoom Video várakozáson felüli eredményeket szállított a legutóbbi negyedévben, a cég pedig arra számít, hogy továbbra is milliók fogják használni a videokonferenciás platformját a folytatódó távmunka és távoktatás következtében. A részvények jelentősen emelkedtek a kedvező híreket követően.

Tovább a cikkhez

Összeesett a Tesla, vele együtt ment minden a levesbe

Amekkora lendülettel érkeztek a 2021-es évbe az elektromosautó-gyártók részvényei, olyan lendülettel kezdtek el zuhanni bő egy hónappal ezelőtt. Az esés okait természetesen a szegmens zászlóshajójának számító Teslánál érdemes keresni, amely nem csak felfelé, de lefelé is húzza magával az egész szektort. Az EV-részvényeket több tényező is nyomás alatt tartotta, a hosszú állampapírok hozamának emelkedése, a kamatemelési félelmek, de a globális chiphiány is negatívan hatott, és az is igaz, hogy a cégek is a vártnál gyengébben teljesítettek. Megnéztük, mik mozgatják az árfolyamokat, és érdemes-e már beszállni a nagy esés után az EV-gyártók részvényeibe.

Tovább a cikkhez

Kijött a várva várt európai inflációs adat

Nem gyorsult az áremelkedés az eurózónában, de ez nem jelenti azt, hogy az inflációs félelmek egy csapásra elmúlnak.

Tovább a cikkhez

Javul a hangulat az európai tőzsdéken

A reggeli mérsékelt eséseket követően javul a hangulat az európai tőzsdéken, amit segíthet, hogy az eurózóna inflációja 0,9 százalékos volt év/év alapon és stabil maradt januárhoz képest, nagyjából erre számítottak az elemzők is. Ez megnyugtathatja a befektetőket, akik az elmúlt hetekben egy esetlegesen nagyobb növekedéstől tartottak. A vezető részvényindexek közül a DAX, a CAC és a FTSE is mérsékelt emelkedésnek indult. 

Továbbra is venni kell a Masterplastot az MKB elemzője szerint

Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán és ajánlásán friss elemzésében az MKB elemzője a vállalat rekordévéről beszámoló gyorsjelentését követően. Továbbra is vételre ajánlja a Masterplast papírjait az MKB, a célár pedig 2628 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 16 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Remek kilátások a lengyel piacon, továbbra is vételen a Duna House a Concorde-nál

A Duna House múlt pénteken piaczárást követően tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyet a Concorde legfrissebb elemzésében értékelt. Az elemzőház továbbra is vételre ajánlja a Duna House részvényeit, de az új célárat még nem jelölte ki, az revízió alatt áll.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt esés az európai tőzsdéken

A piacnyitást követően mérsékelt esés látható az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,3 százalékkal, a francia CAC 0,2 százalékkal, míg a brit FTSE 0,3 százalékkal került lejjebb. A gyengébb kezdésben szerepet játszik, hogy a vártnál sokkal rosszabb lett a januári német kiskereskedelmi forgalom, év/év alapon 8,7 százalékkal esett vissza.

daxnyiii

Mérsékelt mínuszban nyitott a BUX

A mai piacnyitást követően mérsékelten, 0,2 százalékkal lejjebb került a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP 0,5 százalékos, míg a Mol 0,4 százalékos mínuszban van. Ellenben a Richter 0,3 százalékkal emelkedni tudott, míg a Magyar Telekom stagnál.

buxregg

Brutális ütést kapott a német kiskereskedelem januárban

Nagy meglepetést okozva jelentős visszaesést szenvedett el a német kiskereskedelmi forgalom az idei év első hónapjában. Az elemzők emelkedést vártak, ennek fényében a jelentős visszaesés még rosszabbnak számít.

Tovább a cikkhez

A tegnapi rali után esés jöhet a tőzsdéken

 • Remekül teljesítettek tegnap a vezető amerikai részvényindexek: a Dow Jones 1,95 százalékkal, az S&P 500 2,38 százalékkal, míg a Nasdaq 3,01 százalékkal került feljebb. Az emelkedést több tényező is segítette: egyrészt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) jóváhagyta hétvégén a Johnson & Johnson által fejlesztett, egykomponensű oltóanyag vészhelyzeti alkalmazását, amely 85 százalékos hatékonyságú. Az is jó hír, hogy már öt hónapja nem volt ilyen alacsony az új fertőzések száma az Egyesült Államokban, bár itt is vannak eltérések államonként. Emellett a törvényhozás alsóháza elfogadta Joe Biden 1900 milliárd dolláros mentőcsomagját, ami így most a szenátus elé került. Végül pedig a kötvényhozamok is mérséklődtek így csökkentve a nyomást a részvénypiacokon.
 • Az ázsiai tőzsdéken felemás kép látható, a koreai Kospi 1 százalékkal, míg a szingapúri börze 0,4 százalékkal emelkedett. Ellenben a japán Nikkei 0,9 százalékkal, a sanghaji és a hongkongi tőzsde pedig 1,2, illetve 1 százalékkal került lejjebb.
 • A határidős amerikai indexek mérsékelt csökkenést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,6 százalékos mínuszban áll.
 • Gazdasági adatok szempontjából a mai nap viszonylag eseménytelen lesz itthon, az MNB és az ÁKK tartja szokásos hetente esedékes tendereit. Külföldről azonban fontos hírek érkeznek, a német kiskereskedelem és munkanélküliség piacmozgató hatású lehet, de a hét legfontosabb adata, az eurózóna februári inflációja is ma érkezik. A mutatót jelentősen alulbecsülték januárra, nem lenne meglepő, ha a mutató februárban is magasabb lenne a vártnál.
 • Az olaj árfolyama lejjebb került mintegy 0,5 százalékkal, a Brent ára így hordónként 63,5 dollár, míg a WTI típus 59,9 dollárba kerül. Az arany árfolyama unciánként 0,2 százalékkal került lejjebb unciánként 1721 dollárra.
 • A forint ma gyengülést mutat, egy euró ára már 364,4 forint, míg a dollár a 303,1 forintos szinten áll.

Ma teszi közzé gyorsjelentését a HPE és a Target is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

Heteken belül léphet a Fed a hozamemelkedést látva

Akár már ebben a hónapban reagálhat az amerikai jegybank az utóbbi hetek hozamemelkedésére – írja a CNBC. A lap szerint a Fed kezében két eszköz is van, melyekkel csillapíthatja a piaci turbulenciát.

Tovább a cikkhez
frankfurt
bulgária város létkép
bécs vásárlás koronavírus korlátozás járvány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
Online előadás
Vételi jelek azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
frankfurt