masterplast_szabadka_legi
Üzlet

Továbbra is venni kell a Masterplastot az MKB elemzője szerint

Portfolio
Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán és ajánlásán friss elemzésében az MKB elemzője a vállalat rekordévéről beszámoló gyorsjelentését követően. Továbbra is vételre ajánlja a Masterplast papírjait az MKB, a célár pedig 2628 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 16 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Bár a koronavírus-járvány befolyásolta az életkörnyezetet, a Masterplast építőipari tevékenységére nem volt fundamentális hatása, így rekordévet zárt a vállalat és felül tudta teljesíteni a menedzsment korábbi várakozásait 2020-ban. Az éves bevétel meghaladta a 122 millió eurót (a legutolsó menedzsment-prognózis 120 millió euró volt), az EBITDA 10,8 millió eurót ért el, szemben a várt 10,2 millió euróval, az adózott eredmény pedig 6,23 millió euró volt, a vezetőség által várt 6,2 millió euró helyett. Mind a három szám rekordot jelent a vállalat életében - emeli ki az MKB elemzője.

A folyó pénzügyi évben pedig tovább emelkedhet a bevétel és a profit, 150 millió eurós bevétel mellett 17 millió eurós EBITDA-t és 10 millió eurós adózott eredményt vár a vezetőség.

Az MKB elemzésében kiemeli, hogy a vállalat erős számaihoz és a növekedéshez nagyban hozzájárult a tavaly akvirált német gyár, amellyel a cég belépett az egészségügyi iparágba, tavaly óta már az egészségügyben használatos alapanyagokat is gyárt, nagy kapacitáskihasználtsággal. De az alaptevékenységnek számító építőipari üzletág is jól teljesített 2020-ban.

A Masterplast jelentős beruházásokat jelentett be decemberben és januárban, emiatt az MKB elemzője február közepén frissítette a modelljét. Most megerősítette az akkori, 2628 forintos célárat és a vételi ajánlását.

A MASTERPLAST árfolyamának alakulása
Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
frankfurt
bulgária város létkép
bécs vásárlás koronavírus korlátozás járvány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
Online előadás
Vételi jelek azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
frankfurt