ffp2
Üzlet

Íme a termék, amely háromszorosára drágult Magyarországon fél nap leforgása alatt

Portfolio
Egy hete és ma délelőtt még 4700 forintba, jelenleg viszont már 14 900 forintba kerül ugyanaz az 50 darab FFP2-es maszk egy hazai online kiskereskedelmi cégnél. Időközben "csak" egy indexes sajtóértesülés jelent meg erről a típusú maszkról. A cikkünkben szereplő védekezőeszközt értékesítő társaság többféle magas védelmet nyújtó maszkot is árul, ezek közül nem mindegyiket drágította meg, mi most ugyanazon URL-címen elérhető termékek áralakulását mutatjuk be.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az Index ma délelőtti, még a 11 órakor kezdődő Kormányinfó előtt megszerzett értesülései szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos szlovákhoz hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani. A Kormányinfón ezt az információt egyelőre nem erősítették meg, de az intézkedések listája még nem is végleges, a kormány ezekben az órákban is ülésezik, megvitatva az esetleges további korlátozásokat.

Az értesülés megjelenését követő órákban azonnal hiány alakult ki az FPP2-es maszkok piacán, és voltak boltok, amelyek nagyot drágítottak is ezeken a termékeiken. Volt, ahol háromszoros volt a drágulás.

Az alábbiakban egyetlen online kiskereskedői URL-címen, az e-mag.hu ezen oldalán elérhető maszkok áralakulását mutatjuk be. A maszkok minden esetben KN95 jelzésűek és ugyanúgy néznek ki, tehát feltehetően ugyanarról a termékről van szó, a forgalmazó partner neve azonban változik. Az árak az áthúzás alapján akciósak, a nem akciós ár az akcióssal együtt emelkedett.

Időrendben így változott meg a termék ára kollégáink, ismerőseink rendelései alapján:

Február 25. csütörtök délelőtt: 4700 Ft

elso

Február 25. csütörtök este: 5117 Ft

Március 4. csütörtök délelőtt: 4690 Ft

Ez esetben ismerősünk 2 dobozzal rendelt, a szállítási költségtől eltekintünk:

Március 4., ma délután és jelenleg: 14 900 Ft

Itt a drágulás az Index értesülésének megjelenését követően a fent is belinkelt honlap szerint, cikkünk megjelenésekor háromszoros a (továbbra is akciós) ár:

Egy maszk, amelyik nem drágult

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy biztosan nem minden maszk esetében követhető le hasonló drágulás ennél a boltnál sem. Kollégánk például múlt héten rendelt a cikkünk megjelenésekor még itt elérhető maszkból, aminek 50 darabja jelenleg is 7600 forint, és a rendeléskor is ennyibe került "akciósan".

Ma délelőtt 6080 forint, most már nem elérhető

Van olyan maszk is viszont, amelynek 40 darabja ma délelőtt még 6080 forintba került...

...cikkünk megjelenésekor viszont már nem elérhető.

Update: reagált az eMag.hu

Cikkünk megjelenése után az eMAG.hu a következő közleményt küldte nekünk:

"Az eMAG.hu-n a vállalat saját forgalmazású termékein kívül a Marketplace programhoz csatlakozó kereskedők termékei is elérhetők, március 4-én délelőtt egyetlen óra alatt nagyságrendileg annyi maszkot (főleg FFP2-est) rendeltek az eMAG.hu-ról, mint teljes február hónapban.

A Marketplace-hez való csatlakozáskor e partnerek mindegyikének alá kell írnia egy ún. fair trade policy-t, amelyben vállalják, hogy nem alkalmaznak tisztességtelen árazási gyakorlatot. Gulyás Gergely március 4-i kormányinfós bejelentése óta az eMAG Marketplace munkatársaiból álló két csapat is figyeli az egészségügyi maszkok termékkategóriában elérhető termékeket, és egyeztetnek az árak változásáról a partnerekkel.

Ugyanakkor fontos információ, hogy 2021. március 4-én már a délelőtti órákban több maszkforgalmazó partnerünk is jelezte, hogy a beszállítóik jelentősen növelték az áraikat és figyelmeztettek, hogy ezek nyomán nekik is emelniük kell az áraikat.  Az egyes partnerek eltérő forrásokból szereznek be eltérő gyártmányú és kiszerelésű maszkokat, ezért egymással nem érdemes összehasonlítani az áraikat.

Ha az eMAG Markatplace-es munkatársak visszaélésgyanúsnak ítélnek meg egy árazást, előbb felveszik felük a kapcsolatot, ha pedig nem sikerül egyességre jutni velük, az eMAG blokkolhatja az eladót."

Címlapkép: Getty Images

vakcina oltás koronavírus
teheran iran
bled_szlovenia
vakcina naptár
pf_tizmilliotanar
csehország prága

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
bull