Előfizetői tartalom

Beütött az OTP-nél a második hullám, de még ezt is egész jól kimozogták

72 milliárd forint, ennyi profitot termelt az OTP csoport egy olyan negyedévben, amikor céltartalékolásban beütött a második hullám, és 52 milliárd forint lett a kockázati költség. Elég erős számok, a végeredmény miatt senkinek sem kell szégyenkeznie az OTP-nél, ahol az elmúlt időszak számai alapján jó negyedévekben 100 feletti, de még a rosszabbakban is 70-80 milliárd forint profit ki tud pörögni. Pedig a kamatkörnyezet sem segít, de a bank a marzsok csökkenését a hitelállomány növekedésével simán kimozogja. És hogy mi a siker titka? Még mindig a magyar alaptevékenység. A magyar villamosenergia rendszerben a Paksi Atomerőmű, az OTP-nél pedig a magyar operáció adja a nyomatékot.

Majdnem telitalálat Nagyon közel volt az elemzői várakozások átlaga ahhoz, amit az OTP teljesített a tavalyi negyedik negyedévben, az összes bevétel, a működési eredmény és az adózott eredmény is hajszálnyival, de jobb lett annál, amire az elemzők számítottak. Két, nehezebben kalkulálható sor volt, ahol nagyobb az eltérés a várt és a tényleges érték között, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés