tepper
Üzlet

A milliárdos befektető szerint vége lehet a folyamatnak, ami miatt hetek óta ütik a részvényeket

Portfolio
David Tepper, az Appaloosa Management alapítójának piaci kommentárjai jellemzően képesek megmozgatni a piacokat, a befektető pedig most azt állítja, hogy nagyon nehéz pesszimistának lenni a részvényekre, és szerinte a kötvénypiaci eladási hullámnak – amely hozamemelkedéshez és egyben általános részvénypiaci hangulatromláshoz vezetett - valószínűleg vége van.

Tepper szerint ezzel egy jelentős piaci kockázat kerül ki az egyenletből, a hozamok pedig stabilabbak lehetnek rövidtávon.

Alapvetően úgy gondolom, hogy a hozammozgás nagy részén túl vagyunk és a kötvényhozamok stabilak lehetnek a következő néhány hónapban, ami miatt biztonságosabb most benne lenni a részvényekben

mondta Tapper a CNBC-s Joe Kernennek.

A kötvényhozamok meredeken elkezdtek emelkedni az elmúlt hetekben a magasabb inflációs várakozások mellett, ami nyomás alá helyezte a kockázatos eszközöket. A 10 éves amerikai államkötvény hozama a január végi 1,09 százalékról 1,6 százalék fölé emelkedett hétfőn. A hozamemelkedés pedig a tech részvényeket ütötte meg a leginkább, hiszen ezek a cégek növekedése nagyban függ az könnyű és olcsó finanszírozástól.

Tepper szerint Japán, amely évekig nettó eladó volt az amerikai kötvénypiacon, most elkezdhet vásárolni az amerikai államkötvényekből az emelkedő hozamok miatt. A potenciális vételi erő segíthet stabilizálni a kötvénypiacot Tepper szerint, ez pedig kedvező lehet a részvénypiac számára.

További pozitívum a részvényeknek, hogy az amerikai szenátus hétvégén elfogadta az újabb körös fiskális csomagot, amelyet a képviselőház a héten szintén elfogadhat, Biden elnök pedig még március 14. előtt aláírhatja a csomagot, mielőtt kifut az előző munkanélküli segélyprogram.

A milliárdos befektető szerint az olyan részvények, mint az Amazon, kezdenek vonzók lenni a mostani visszahúzás után. Az Amazon árfolyama 9,7 százalékot eset az elmúlt egy hónapban, míg az Apple 11 százalékot gyengült ugyanezen az időtávon.

amazon
apple

Címlapkép: David Orrell/CNBC/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

izrael
brazilia2
bear
joe biden afganisztan csapatkivonas nato 210414
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
bear