Előfizetői tartalom

Az ügyvezetői eltiltás – amikor a csúcsfegyver visszafelé sül el

Veres Dániel, Jalsovszky
„Valami baki miatt az egyik cégemnek törölték az adószámát, de visszacsináltuk” – kezdődik a jól ismert, ártatlan történet, amely bárkivel megeshet. Aztán jön a hidegzuhany, hogy emiatt a „baki” miatt a cégbíróság nem jegyzi be a cégünket, vagy az adóhatóság egy már létező cégünk adószámát akarja törölni. El lehetett volna ezt kerülni? Mit lehet tenni?

Az adóregisztrációra az adótanácsadó szakma jelentős része az adócsalás elleni csúcsfegyverként tekint. A célja, hogy akik a múltban valamilyen turpisságot követtek el – például adótartozással hagytak céget megszűnni – azok egy ideig ne tölthessenek be vezetői pozíciót. Számos példa azonban azt mutatja, hogy a szabályozás elvitathatatlan érdemei mellett sokan anélkül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés