Előfizetői tartalom

Szárnyaltak kedden az amerikai technológiai cégek, 20%-ot ugrott a Tesla papírja

Portfolio
A tegnapi rossz teljesítményt követően nagy felpattanás történt kedden az amerikai tőzsdéken, különösen a Nasdaq és a technológiai részvények teljesítettek jól, de nagyot ralizott a Tesla is. Ennek oka főként az volt, hogy újra estek a hosszabb amerikai kötvényhozamok, így ez javította főként a technológiai cégek megítélését. Emellett az amerikai szenátus által elfogadott 1900 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomagot szerdán a Képviselőház is jóváhagyhatja, így rövidesen elindul a pénz kiosztása, ami szintén táplálta a jókedvet. A Nasdaq 3,6%-os szárnyalása november óta a legnagyobb volt, igaz előtte bő 10%-os esés volt az utóbbi hetekben összesen. Az ázsiai börzéken vegyes mozgások voltak míg Európában a kezdeti iránykeresést követően szintén határozott emelkedés következett be, a BUX azonban mínuszban zárt.

2021. március 09. 22:28 A vége nem lett túl szép az indexeknél, de 20%-ot ugrott így is a Tesla A zárás előtt bő fél órával süllyedni kezdtek a vezető indexek, így a Nasdaq mintegy 100 pontot, az S&P mintegy 30 pontot süllyedt, és végül igencsak eltérő eredménnyel zárták...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái