Előfizetői tartalom

Koronavírus: új információkat mondott el a Pfizer/BioNTech vakcináról a cégvezető

Portfolio
Jövőre akár 3 milliárd dózisra emelheti gyártási kapacitásait a koronavírus vakcinájából a Pfizer és a BioNTech, ez a vakcina iránti kereslet alakulásától is függ – nyilatkozta a német cég vezérigazgatója a Bloombergnek. Már elkezdődött a harmadik emlékeztető oltás tesztelése és dolgoznak a kifejezetten a dél-afrikai mutánst célzó vakcinán is. Hozzátette, hogy a világ nem volt felkészülve a járványra, de megtanultuk, hogy újra megtörténhet.

Egyelőre nagy a hiány a világban a koronavírus-vakcinából, így csak lassan tudnak haladni az oltási programok, ami késlelteti az élet normalizálódását és ezzel a gazdasági fellendülést. Ráadásul új, agresszívabb vírusvariánsok is megjelentek, ami miatt még sürgetőbbé vált a vakcinaszállítások felgyorsítása. Az amerikai Pfizer és a német BioNTech közösen fejlesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés