Előfizetői tartalom

Bulgáriában is felfüggesztették az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását

MTI
Bojko Boriszov miniszterelnök arra utasította a bolgár egészségügyi hatóságokat pénteken, hogy függesszék fel az oltást az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat vakcinájával, amíg nem érkezik meg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) írásos, pontos és világosan alátámasztott diagnózisa, amelyből kiderül, hogy használható-e ez az oltás vagy sem.

Az EMA csütörtök este közölte, hogy a szóban forgó vakcina továbbra is beadható, mert egyelőre nincs arra utaló jel, hogy okozott volna vérrögképződés, de a vizsgálat folytatódik.     Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami központú ügynökség közleményében arra reagált, hogy csütörtökön több ország bejelentette: elővigyázatosságból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés