Előfizetői tartalom

Mit várhatunk a részvényektől a járvány elleni védekezés mintaországában?

Izraelben a héten átlépte az 59%-ot azon lakosok aránya, akik már legalább az első, és az 51%-ot azok aránya, akik már a második oltásukat megkapták a koronavírus ellen fejltesztett Pfizer BionTech vakcinával. A járvány főbb mutatói látványosan zuhannak, és szinte folyamatosan jelentik be a korlátozások feloldását. A Magyarországéval hasonló nagyságrendű lakossággal rendelkező országban a második hullámban a mostani hazaival vetekedő napi új fertőzésszám volt jellemző, de a decemberben beindult oltási kampány megtette a hatását és a harmadik hullám a Közel-keleti országban végül nem is következett be. Az új esetek száma drasztikusan visszaesett, bár még mindig magasabb, mint 1000 fő naponta. Vajon hogyan reagálta le az izraeli piac néhány izgalmasabb papírja a járvány és az oltások hatásait?

Ha szeretnél még további hasonló, érdekes részvényekről hallani, akkor regisztrálj hétfő esti webináriumunkra!

Tel-Aviv 125 Index

A TA125 index szélesebb körű képet mutat, mint a TA35 index. A járvány előtt egy viszonylag stabil emelkedő trendben volt, amely egy éve szó szerint napok alatt omlott össze. Amíg február közepén még 1700 pont körüli értékek voltak jellemzőek, addig márciusra a zuhanás végét 1100 pont alatti szintek jelentették. Ráadásul eközben három egészen elképesztően nagy rést hagyott maga mögött a napi bontású grafikonon. Volt olyan nap, amikor reggel több mint 200 ponttal nyitott lejjebb, mint az előző napi záró, közel 15%-ot veszítve értékéből ezalatt. Ezt követően több mint kilenc hónapig tartott, amíg az index kihordta az újabb csúcstámadás lehetőségét. 

Az alábbi indexet és részvényeket elemeztük:

  • Tel-Aviv 125 index
  • Teva
  • Israel Chemicals
  • Fiverr

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés