Előfizetői tartalom

Reuters: Elektromos autót fog gyártani a Xiaomi

Portfolio
Történetének legnagyobb átalakulása zajlik az autóiparban, és nem csak arról van szó, hogy a belsőégésű motoros autók után jönnek az elektromos, később pedig az önvezető autók, hanem arról is, hogy a tradicionális autógyártók merőben új versenyhelyzettel néznek szembe. Egyrészt gombamód szaporodnak az elektromosautó-gyártó startupok, másrészt a nagy tech cégek érdeklődését is felkeltette az autóipar, az önvezető elektromos autókkal újra osztják a lapokat, és a startvonalnál mindenki ott akar lenne: az Apple, a Baidu, az Amazon vagy a Sony is bejelentette már, hogy van autóipari ambíciója (ez nem feltétlenül jelent autógyártást), a Reuters úgy tudja, hogy a Xiaomi is megjelenne az autóiparban.

Még nem hivatalos a bejelentés A Reuters információi szerint a kínai Xiaomi elektromos autók gyártásába fog kezdeni a közeljövőben, az ugyancsak kínai Great Wall Motorral együttműködve. A világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártója vélhetően a partnercég telepein fogja sajátmárkás járműveit gyártani, tudta meg a Reuters két meg nem nevezett forrástól – az információ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái