richter4_forras_richter
Üzlet

Richter: újabb készítmény kaphat hamarosan EU-s engedélyt (korr.)

Portfolio
Pozitív véleményt fogalmazott meg az Európai Gyógyszerügynökség a Richter és a Mithra Pharmaceuticals új készítményére, ami az Európai Bizottság döntésétől függően 2021 második negyedévének végéig megkaphatja a forgalomba hozatali engedélyt az EU tagállamaiban. Ezzel pedig egy újabb fogamzásgátló készítménnyel bővülhet a Richter palettája, amit Drovelis márkanév alatt értékesítenek majd.

A Richter közleménye szerint az Európai Gyógyszerügynökség Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága pozitív véleményt fogalmazott meg az új, estetrolt és drospirenone-t tartalmazó kombinált fogamzásgátló készítményének törzskönyvezési kérelmével kapcsolatban.

Az Európai Bizottság döntésétől függően, a Richter és a Mithra várhatóan 2021 második negyedévének végéig kapja meg a termék összes európai uniós tagállamra érvényes forgalomba hozatali engedélyét.

A terméket a Richter Drovelis márkanéven forgalmazza majd. A termék az első törzskönyvi engedélyét Kanadában kapta meg, a hónap elején és újabb törzskönyvi engedély várható az Egyesült Államokban is 2021 első félévében.

Jean-Michel Foidart, a Belga Királyi Orvostudományi Akadémia Állandó Titkára hozzátette: „Több, mint tíz éve dolgozunk azon, hogy az estetrol-ra, egy természetes, az emberi test által terhesség alatt előállított hormonra alapozva új generációs fogamzásgátló tablettát fejlesszünk ki, amely kedvező előny/kockázati profiljával javítani tudja a nők életminőségét. A termék jelentős áttörést ígér egy olyan területen, ahol évtizedek óta semmilyen innováció nem következett be.”

A klinikai vizsgálatok Európában és Oroszországban több mint 1 500, az USA-ban és Kanadában pedig mintegy 2 150 résztvevő bevonásával zajlottak.

A Richternél stratégiai üzletág a nőgyógyászat, ha a termék megkapja az Európai Bizottság engedélyét, az EU-ban egy újabb termékkel bővülhet a termékpaletta. A nőgyógyászat 2020-ban a Richter gyógyszergyártási árbevételének mintegy harmadát adta, az üzletág legnagyobb súlyú piaca az Európai Unió.

A Richter árfolyama emelkedik ma, 0,3 százalékos pluszban áll a részvény, amivel kismértékben felülteljesítő a magyar piacon. Idén 18 százalékot erősödött a papír, miközben a BUX 5 százalékot emelkedett.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
ekb ekb
cramer
Budapesti Értéktőzsde
norvegia_shutter-20171116
Brexit: Németország már Nagy-Britannia kizuhanásával számol

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
GettyImages-1213571549 (4)