Előfizetői tartalom

Nagy lánggal éghetnek a tőzsdék, de hamarabb jöhet a következő összeomlás is

Portfolio
A koronavírus-járvány meglehetősen egyedi körülményeket teremtett, aminek köszönhetően a mostani gazdasági fellendülés a szokásosnál is extrémebb, de emiatt rövidebb is lehet. Azt is mondhatnánk, hogy ami nagyobb lánggal ég, az hamarabb múlik el. Nincs két ugyanolyan gazdasági ciklus, és az egyes válságoknak is megvannak az egyedi vonásai, ugyanakkor vannak párhuzamok és hasonlóságok is, amik támpontot adhatnak a jövőre vonatkozóan. Ezeket pedig érdemes a befektetési döntések során is figyelembe venni.

Nincs két ugyanolyan gazdasági válság Minden gazdasági ciklusnak és recessziónak megvannak a maga sajátosságai. Dotcom lufi: az internetes részvények körüli őrület az 1990-es évek közepétől egészen 2000 márciusáig tartott, amikor is kipukkadt az úgynevezett dotcom lufi. Ez alatt a periódus alatt a technológiai részvényekben hagyományosan gazdag Nasdaq közel 500 százalékot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái