Előfizetői tartalom

Ez a nagy kérdés: mire költik az emberek az állami ingyenpénzt?

Portfolio
Az első jogosultak már megkapták azt az 1400 dollárt, vagyis közel 430 ezer forintnak megfelelő összeget, amit az amerikai állam fizet a közel három hete elfogadott gigantikus, 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomag részeként. A tét nem kicsi, több mint 400 milliárd dollárt fizethetnek ki az amerikaiaknak, nem mindegy, mikor és hogyan használják majd fel az állami ingyenpénzt. Tőkepiaci szempontból nagy hatása lehet annak, ha ebből több tízmilliárd dollár érkezik a tőzsdékre, a legutóbbi felmérések azonban azt mutatják, hogy az amerikaiak inkább megtakarítanának és adósságot törlesztenének.

Érkezik az állami ingyenpénz, cél a tőzsde? Közel három héttel ezelőtt 1900 milliárd dolláros mentőcsomagot fogadott el az amerikai Kongresszus, az amerikai elnök, Joe Biden pedig alá is írta az erről szóló törvényt. A hatalmas mentőcsomag kiemelt része egy egyszeri, nagy összegű kifizetés is, az évi 75 000 dollárnál kevesebbet keresők ugyanis egyszeri, közvetlen juttatásként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés