kiberbiztonság terrorelhárítás kibertámadás laptop
Üzlet

Dell Magyarország: a kiberbiztonság áll az első helyen a vállalatok IT-fejlesztéseiben

Portfolio
A Dell Digitális Transzformációs Index eredményei szerint az elmúlt egy év nagyon sok céget rákényszerített arra, hogy felgyorsítsa a digitális transzformációt a cégen belül. Az elkövetkező 1-3 évben a biztonság, az adatkezelő rendszerek és az 5G infrastruktúra teheti ki a legnagyobb technológiai fejlesztéseket a cégeknél – fejtette ki előadásában Rakoncza zsolt, a Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója a Portfolio CFO Meetup 2021 online rendezvényén.

Rakoncza Zsolt, a Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója a Portfolio CFO Meetup 2021 online rendezvényén a digitális innovációról beszélt előadásában, kiemelve annak pénzügyi sikerességre gyakorolt hatását:

Az elmúlt időszakban egy nagyon erős digitalizációs transzformáció történt, azok a cégek, akik gyorsan tudtak erre reagálni, tudtak jó pénzügyi eredményeket is elérni ebben a kihívásokkal teli időszakban.

A Dell Digitális Transzformációs Index eredményei szerint az elmúlt egy év nagyon sok céget rákényszerített arra, hogy felgyorsítsa a digitális transzformációt a cégen belül. Ez alapján öt típusra lehet felosztani a vállalkozások vezetőit:

dell1

A vállalatvezetőket megkérdezték arról is, hogy a digitális átállás mennyiben változtatta meg a cég működését és eredményességét. A legsikeresebb változásként a kiberbiztonságot, az otthoni távmunkát jelölték meg. Az új környezetben nagy fókuszt kapott az ügyfélélmény is.

dell2

A jövő olaja az adat, de az adat akkor értékes egy vállalat számára, ha azt megfelelően fel tudja dolgozni – mondta a szakember.

Az elkövetkező 1-3 évben a biztonság, az adatkezelő rendszerek és az 5G infrastruktúra teheti ki a legnagyobb technológiai fejlesztéseket a cégeknél a válaszok szerint.

A feltörekvő technológiák jövőjét illetően a mesterséges intelligencia, a blockchain és a virtuális valóság is kiemelt helyen végzett, ugyanakkor a vezetők egyelőre csak kisebb mértékben hajlandóak ezekbe az új technológiákba fektetni, ami viszont versenyhátrányhoz vezethet.

Pénzügyi szempontból teljesen új üzleti modellek jöttek a piacra, emellett az ügyfelek elvárása is megváltozott: nem sztenderdizált, hanem személyre szabott termékeket, szolgáltatásokat keresnek. Ennek alapja, hogy egy cég rugalmas IT-infrastruktúrával rendelkezzen.

Munkavállalói oldalról is elvárás lett a digitalizáció, a megkérdezettek kétharmada szerit előny például, hogy otthonról is végezheti munkáját.

Címlapkép: Getty Images

bill melinda gates
ferencpapa
gazdasági kilátások cégvezető
Ukrajna
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1279143661