Előfizetői tartalom

Megint jöhet a sakkozás, gyengélkedik az olaj

Portfolio
Csütörtökön ismét összeül az olajkartell, hogy döntsenek a májusi kitermelésükkel kapcsolatban. A tagországok márciusban még nagy meglepetésre úgy határoztak, hogy Oroszország és Kazahsztán kivételével áprilistól nem növelik a termelésüket, és most is hasonló kimenetelt várnak az elemzők, különösen az olajárak utóbbi időben tapasztalt gyengélkedése miatt.

A legutóbbi március eleji találkozójukon az olajkartell tagországai úgy döntöttek nem kis meglepetést okozva, hogy változatlanul hagyják a kitermelés volumenét áprilistól. Ez alól egyedül Oroszország és Kazahsztán jelentett kivételt, akik napi 130 ezer, illetve 20 ezer hordóval emelhetik majd meg a termelés mértékét. Emellett Szaúd-Arábia egy hónappal meghosszabbította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés