Előfizetői tartalom

Orbán Viktor érdekes kijelentést tett - Európán kívül terjeszkedik az OTP?

Orbán Viktor hivatalos látogatáson van Üzbegisztánban, ezzel kapcsolatban beszélt a miniszterelnök az OTP-ről is. Az nem titok, hogy a magyar bank az elmúlt évek akvizíciós körútja után tovább terjeszkedne, hiszen ezzel kapcsolatban Csányi Sándor nemrég elmondta, hogy több országban is tárgyalnak, a mostani miniszterelnöki kijelentés akár egy újabb felvásárlás előszele lehet. Ha nem csak egy "szokásos" hivatalos útról, hanem annál többről van szó, és az OTP tényleg megjelenne az üzbég bankpiacon, akkor azzal története során először Európán kívül is megvetné a lábát a magyar bank. Update: Közben Szijjártó Péter is nyilatkozott a témában, a külügyminiszter azt mondta, hogy az OTP részt vehet az üzbég bankrendszer privatizációjában, a magyar bank egyeztetései az üzbég bankpiacra való belépésről előrehaladott fázisban vannak.

Update 12:25 Szijjártó Péter közben bejelentette, hogy magyar vállalatok modernizálhatnak stratégiai ágazatokat Üzbegisztánban, beszédében külön kiemelte az OTP-t. Kilencvenöt megállapodást írt alá az üzbég és a magyar kormány kedden Taskentben, és ezek alapján magyar vállalatok kapják meg a lehetőséget arra, hogy stratégiai ágazatokat átalakítsanak, illetve modernizáljanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés