Előfizetői tartalom

Fontos lépést tett az Opus a Titász megszerzése felé

Portfolio
Adásvételi szerződést írt alá az Opus Energy Kft. és az E.on Hungária a Titász százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására. Mint ismert, az Opus Global igazgatósága 2021. március 11-én döntött arról, hogy a Status Energy Kft.-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az Opus Energy Kft.-t, amely cégen keresztül kívánja tulajdonolni az tiszántúli áramhálózati vállalatot. A tranzakció a szükséges hatósági engedélyek beszerzésétől és a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésétől függően, várhatóan 2021 harmadik negyedévében fejeződik be.

Az Opus Global 2019 októberében jelentette be vételi szándékát a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására. Az átfogó, mindenre kiterjedő átvilágítást követően a tőzsdei cég tavaly decemberben kötelező érvényű ajánlatot tett az E.on Beteiligungen GmbH részére a Titász megvásárlására. A tranzakciós folyamat újabb fontos mérföldköve az adásvételi szerződés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés