masterplastgyar
Üzlet

Újabb többmilliárdos beruházást jelentett be a Masterplast az egészségiparban

Portfolio
Újabb egészségipari beruházást indít a Masterplast, melynek célja az egészségügyi egyéni védőeszközök gyártási kapacitásának megteremtése. A 2021 szeptemberére elkészülő fejlesztés szorosan kapcsolódik a múlt év decemberében indult egészségipari alapanyaggyártás beruházáshoz, amellyel már az egészségipari késztermékek gyártását is megkezdi a társaság. A ma bejelentett beruházás értéke 2,6 milliárd forint és 40 új munkahelyet teremt a Masterplast.

A beruházás értéke 2,6 milliárd (pontosan 2 590 803 496) forint, aminek a finanszírozásához a Pénzügyminisztérium, az Egészségügyi Támogatási Program keretében 80 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt. A mostani projekttel együtt a Masterplast egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot. A késztermékek gyártási képességének kiépítésével az egészségipari szegmensben is létrejön az integrált gyártás, amivel az alapanyagoktól a késztermékekig terjedő teljes gyártási láncot kézben tarthatja a magyar vállalat – olvasható a Masterplast közleményében.

A 6 hónap alatt megvalósuló új beruházással olyan egészségügyi késztermékek gyártása válik lehetővé, mint a védőoveráll, orvosi köpeny, zsilipruha, lábzsák, fejvédő, és izolációs lepedő. Iparági vélemények és elemzések szerint a jövőben is élénk és gyorsan bővülő piaci kereslet prognosztizálható, az egyéni egészségügyi védőfelszerelésekre és izolációs termékekre a pandémiás helyzet lezárását követően is folyamatosan növekvő igénye lesz az egészségiparnak. Ennek oka, hogy az új generációs termékekre folyamatosan áll át az iparág, amelyek hatékonyabb és jobb megoldást nyújtanak a felhasználási területeiken a hagyományos-elavult eszközökhöz képest.

Az új kapacitás a magyar egészségügy igényeinek kiszolgálása mellett további export üzleti lehetőségeket is megnyit a Masterplast előtt. A 40 új munkahelyet teremtő üzemegyeségben, a gyártás hatékonyságát a nagyfokú automatizáltsággal működő gépegységek biztosítják majd.

A tavaly végrehajtott németországi akvizíciójával a magyar gyártó sikeresen belépett az egészségiparba, ami az egyik fő profit driver lett a cégnél a járvány közepette és mára stratégiai üzletággá vált. A tavalyi évre kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be a Masterplast, részben a német gyárnak köszönhetően, amely a járvány eredményeként jelentős keresletbővülést tapasztalt az egészségipari ügyfelek felől. Mivel az egészségipar egy magasabb marzsú üzletág, így a profit szintjén még jelentősebb volt a növekedés 2020-ban, az üzemi eredmény több mint 50 százalékkal, az adózott eredmény pedig 30 százalékkal ugrott meg tavaly.

2020 decemberében elindult a vállalat történetének legnagyobb gyártásfejlesztési beruházása. Az idén január elején közzétett frissített stratégia már azt vetítette előre, hogy 2021-ben akár 20 millió eurós többlet árbevételt is hozhat a magasabb jövedelmezőségű egészségipari szegmens, melynek az eredményessége 2030-ra elérheti az építőipari üzletág szintjét.

A Masterplast árfolyama 1,2 százalékos pluszba ugrott a mai kereskedésben, idén 27 százalékot emelkedett a részvény, magasan felülteljesítve a BUX indexet.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
GettyImages-1313549929
ekb ekb
2021 koltsegvetes modositas parlament 210422
cramer
Budapesti Értéktőzsde

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1213571549 (4)